Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vrančić: Grad Zadar nije financijer KK Zadra

Autor: Teuta Babajko Jamičić

12.09.2012. 22:00
Vrančić: Grad Zadar nije financijer KK Zadra

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Bez sportskog centra Višnjik, odnosno dvorane Krešimira Ćosića i Košarkaškog kluba Zadar posljednjih godina ne može proći niti jedna sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. HDZ-ovca Radu Šimičevića zanimalo je hoće li Vrančić prema naputku premijera Zorana Milanovića razmontirati Višnjik.
– Razmonitiranje dvorane ne dolazi u obzir. U javnosti je oko toga stvorena nepotrebna tema, nikakve afere tu nema, sve smo to javno odgovorili. Poslao sam dopis ministru Grčiću, ujedno i dopredsjedniku Vlade RH, zahtijevajući žurni sastanak. Spominjanje Višnjika u kontekstu razmontiranja je pretjerano, pa čak i kad dolazi od predsjednika vlade. Zna se da dvorana nije građena zbog Europskog prvenstva u rukometu, već zbog Zadra i Zadrana, kaže Vrančić, dodajući da je organizacija Europskog prvenstva samo ubrzala gradnju dvorane koja danas ima dnevno oko 1000 korisnika.
 Zbog čega su štrajkali košarkaši KK Zadar, Vrančića je pitala Sabina Glasovac, aludirajući da Grad Zadar ima nešto s time. Gradonačelnik Vrančić, odbacio je takve aluzije, ističući da Grad Zadar nije financijer KK Zadra.
– Idem ja jedno jutro na posao, kasnim dvije minute i slušam vijesti, one u 8 sati. Zadnje su sportske, čujem da su košarkaši KK Zadra u štrajku jer nisu dobili primanja. Vijesti su zaključene riječima da je sada na potezu Grad Zadar koji treba, kao glavni financijer isplatiti igrače, prepričava Vrančić.
– Na tu informaciju, kažem ja samom sebi pa lijepo, daj gradonačelniče isplati igrače! Pa KK Zadar ima više sponzorskih ugovora, zašto se uvijek poteže Grad Zadar, rebalans je tu, za klub je predviđeno 3,5 milijuna kuna. Milijun kuna već smo uplatili u prvom ciklusu preoblikovanja, plus još 1,7 milijuna za potrebe kluba do 1. rujna. Do kraja godine isplatit ćemo svih 3,5 milijuna kuna. No, Grad Zadar nije financijer KK Zadra, za to što su igrači bili u štrajku mi nismo odgovorni, kaže Vrančić, dodajući kako Grad Zadar pomaže klubu, no ne ne može se za sve kriviti gradska vlast.