Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ponuđena 143 mjesta za prodaju cvijeća

Autor:

12.10.2009. 22:00
Ponuđena 143 mjesta za prodaju cvijeća

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Mjesta kod Gradskog groblja sva su rasprodana. To je lokacija koja je među prodavačima najtraženija. Kako je ove godine broj štandova tu povećan s lanjskih 22 na 29 štandova – što je s obzirom na broj zainteresiranih trgovaca uglavnom i bilo dostatno – postignute cijene ove su godine ipak nešto niže, kaže Patricija Čuća


Usmeno javno nadmetanje za prodaju cvijeća na javnim površinama uoči blagdana Svih Svetih i Dušnoga dana održano je u utorak ujutro u gradskoj Velikoj vijećnici. Zainteresiranim prodavačima ponuđene su lokacije u Ulici Franka Lisice kod Gradskog groblja i u Ulici Gospe Maslinske kod groblja na Belafuži. Dvadeset mjesta za prodaju predviđeno je na Trgu kneza Višeslava, odnosno prostoru nekadašnje male pijace na Relji, četrnaest na Branimirovoj obali te najviše – 75 mjesta na gradskoj tržnici.
Početne cijene nadmetanja bile su iste kao i lani. Po 200 kuna nudila su se prodajna mjesta ispred groblja Belafuža, za 250 kuna ona na Relji. No, najviše interesa i ovoga puta bilo je za prodajna mjesta kod Gradskog groblja u Ulici Franka Lisice, gdje je početna cjena iznosila 750 kuna.
– Mjesta kod Gradskog groblja sva su rasprodana. To je lokacija koja je među prodavačima najtraženija. Kako je ove godine broj štandova tu povećan s lanjskih 22 na 29 štandova – što je s obzirom na broj zainteresiranih trgovaca uglavnom i bilo dostatno – postignute cijene ove su godine ipak nešto niže te je uglavnom sve prodano po početnoj cijeni od 750 kuna, kaže Patricija Čuća, referent nabave u Nasadima, napominjući da je, pak, najveća izlicitirana cijena za mjesto na tom prostoru dosegla 1750 kuna, što je opet manje od najvišeg prošlogodišnjeg iznosa od 3600 kuna.
Gotovo sva mjesta rasprodana su i na Relji. Nekoliko slobodnih pozicija za prodaju ostalo je pak, na Branimirovoj obali, a najviše slobodnih mjesta ima na gradskoj tržnici. Svi oni koji su zainteresirani za zakup prostora za prodaju, a nisu bili na jučerašnjoj licitaciji stoga se još uvijek mogu javiti u upravu Nasada.
– Ona mjesta koja su ostala i koja nisu izlicitirana mogu se dobiti po početnoj cijeni, a ako netko odustane od mjesta koja su već izlicitirana, ona će se prodavati po toj posljednjoj izlicitiranoj cijeni, kaže Čuća.
Interes za zakup štandova je vrlo velik, a ovakva provedba javnog nadmetanja, kaže direktor Nasada Hrvoje Grdović, pokazao se dosta dobrim rješenjem. Broj onih koji cvijeće prodaju na crno posljednjih je godina smanjen, a na njihovo nedopušteno trgovanje reagiraju i sami prodavači, obavještavanjem komunalnih redara.