Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Autorski prvijenac Borisa Ostojića

12.10.2010. 22:00
Autorski prvijenac Borisa Ostojića


“Odjeci tišine i pramenovi sjećanja” je manja pjesnička zbirka nastala kao rezultat dugogodišnjeg stvaralaštva, a 50-ak pjesama koje su se našle u zbirci dio su većeg opusa od preko tisuću neobjavljenih pjesama
U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predstavljen je autorski prvijenac pjesnika Borisa Ostojića pod nazivom “Odjeci tišine i pramenovi sjećanja”. Radi se o manjoj pjesničkoj zbirci koja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg stvaralaštva, a 50-ak pjesama koje su se našle u zbirci dio su većeg opusa od preko tisuću neobjavljenih pjesama. Na otvorenju je, uz pjesnika, o zbirci govorio zadarski književnik i pjesnik Slavko Govorčin dok je pjesme čitao i interpretirao kazališni glumac Mirko Šatalić.
Boris Ostojić službenik je Jadrolinije, a pjesništvom se bavi gotovo oduvijek. Njegove pjesme, pa tako i one obuhvaćene u zbirci, nastale su kao plod njegovih razmišljanja i osjećanja kroz koja je prolazio u životu. Iako se većinom radi o ljubavnoj tematici u zbirci se može pronaći i misaonih pjesama proizišlih iz životne stvarnosti. Zbirku je objavio nakon mnogo godina na nagovor prijatelja koji su u njegovim pjesmama prepoznali istinsku vrijednost.
– Neke od pjesmama nastale su još osamdesetih, a neke su nastale gotovo pa jučer. Kad su me pitali kako sam od toliko pjesma odabrao baš pedeset za zbirku objasnio sam da sam uzeo snop iz svojih spisa i tako ih objavio. U narednih nekoliko godina volio bih objaviti još koju zbirku, ne namjeravam pjesme slati na natječaj želim ih samo podijeliti sa svojim prijateljima, najavio je Ostojić.
Promociji zbirke nazočilo je mnogo njegovih prijatelja i članova obitelji, ali i onih koji su jednostavno došli uživati u lijepoj pjesničkoj riječi. Sudeći po najavama pjesnika i količini njegova opusa još ćemo čuti za njega. Kraj promocije završio je također u duhu poezije, naime pjesnik je pročitao pjesmu “Jedina” koja nije ušla u zbirku, ali za njega ima posebno značenje, a koja je sve u publici ostavila bez riječi.