Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Interovci nam dužni još od lani

12.10.2010. 22:00
Interovci nam dužni još od lani


Kratki odmor od HNL utakmica polako je došao kraju i već od petka kreće nastavak s 11. kolom kojeg otvaraju u Zaprešiću Inter i Zadar. Domaćin dočekuje tu utakmicu u naponu forme s četiri pobjede i jednim remijem u posljednjih pet kola, a njihov vratar Krševan Santini nije 450 minuta vadio loptu iz svoje mreže. S druge strane na Stanovima rezultatski je oprečna situacija, nanizana su dva bolna poraza. Onaj u Osijeku u posljednjim minutama (2:3) te domaće posrtanje protiv Šibenika (1:4). Stoga ova pauza je još i dobrodošla Zebićevoj momčadi koja se iskorištava kao mini pripreme pred možda krucijalna dva gostujuća ogleda u prvom dijelu sezone, protiv Intera i Hrvatskog dragovoljca. Igrači su svjesni da je na njima breme odgovornosti u tim utakmicama, a po riječima Jure Jerbića primjetna je mobilizacija u glavama njegovih suigrača nakon hladnog tuša pretprošle subote od Šibenika.
 – Imali smo taj kiks protiv Šibenika koji nas užasno peče, jer smo velike nade polagali u te domaće bodove. Dogodilo nam se upravo ono što smo najmanje priželjkivali i sad nam preostaje ozbiljno pristupiti misiji uzimanja bodova na gostovanjima. Možda ima nečega dobrog u svemu lošem što se dogodilo u posljednjem kolu te treba pozitivno gledati naprijed – kazat će Jerbić koji kao i njegove kolege je u proteklih deset dana imao naporan ritam treninga.
– Iskoristili smo ovu pauzu zbog obveza reprezentacije,  maksimalnim treningom, čak dva puta dnevno. Trčalo se po parku i nije se štedilo. Prave mini – pripreme su praktički iza nas te smo definitivno podigli moral u momčadi nakon poraza od Šibenika.
Koliko će sve to koristiti u petak kad vas očekuje iznimno težak dvoboj kontra razigranih Interovaca.
– Njihova forma u posljednjih pet kola izaziva pravo strahopoštovanje. Iako su krenuli loše u prvenstvo, povezali su svoje redove te su bez primljenog gola u posljednjih pet utakmica s 13 bodova na kontu. Opet s druge strane imamo i mi što za reći na njihovom travnjaku te smo odlučni u namjeri da se vratimo neporaženi. Također imamo još dugova od lani kad su nas dva puta pobijedili iako smo u obje utakmice trebali uzeti sva tri boda (3:4, 0:1).
 Kakvo je stanje sa rekovalenscentima Terkešom, Ćurjurićem i Skočibušićem?
– Polako, ali sigurno se oporavljaju. Najbliži potpunom oporavku je Ćurjurić koji će putovati s nama u Zaprešić. Za Terkeša i Skočibušića koji su počeli s trčkaranjem i laganim treninzima će taj oporavak trajati još neko vrijeme. No, navikli smo da nam uvijek netko nedostaje. Igrat će spremni i sposobni za izdržati maksimalne napore u svih 90 minuta – za kraj je kazao Jerbić.


 ZADNJI VEZNI DRAŽI OD LIBERA


Za Juru Jerbića nije problem oidgrati na više pozicija ako to trener zahtijeva od njega. U dvije utakmice je igrao na poziciji libera dok je u ostalima zauzimao svoju prirodniju poziciju zadnjeg veznog.
– Draže mi je igrati na zadnjem veznom, jer je to pozicija koju igram od svojih nogometnih početaka i puno se bolje snalazim u sredini terena. Libera sam igrao u dva navrata ove sezone, oba puta u odsustvu Marina Cona te sam na raspolaganju treneru kad god zatreba ponovo uskočiti u obranu.