Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lutkarska predstava za odrasle

12.10.2010. 22:00
Lutkarska predstava za odrasle


Za manje od tjedan dana izvest će se prva ovogodišnja premijera Kazališta lutaka Zadar. Riječ je o predstavi Michelangelo Buonarroti, drami Miroslava Krleže, koju je za ovu prigodu režirao i tekst prilagodio Dražen Ferenčina. Premijerna izvedba je zakazana za 18. listopada u 20 sati, a u glavnoj ulozi, onoj Michelangela, će se pojaviti Zlatko Košta. Prvi put će se u kazalištu lutaka pojaviti Pero Kvrgić, doajen hrvatskog glumišta, a u Zadar dolazi kao treći Papa, najavio je Kvrgić kroz šalu, na konferenciji za novinare prije otprilike mjesec dana.
Ostatak ekipe čine članovi ansambla zadarskog Kazališta lutaka, a na sceni će se pojaviti i nekoliko statista. Bit će zanimljivo vidjeti Krležinu dramu na daskama zadarskih lutkara, koji će za ovu prigodu nastupiti u crkvi Sv. Dominika. Ovo je, ujedno, i približavanje novoj dvorani Kazališta lutaka Zadar, koja se nalazi neposredno uz Sv. Dominika.
Priča se zbiva jednog proljetnog jutra, u Sikstini, na skelama, kada je Michelangelo slikao “Dan gnjeva Gospodnjeg”.
Autor scenografije je Darko Petković, lutaka Mojmir Mihatov, glazbu potpisuje Igor Karlić, kostime Marija Šarić Ban, a za scenske se pokrete pobrinula Sanja Petrovski.
Michelangelo Buonarroti igrat će i 19., 20. i 21. listopada u 20 sati u crkvi sv. Dominika. Predstava je namijenjena odrasloj publici.