Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kako će Grad bez press clippinga?

Autor: Siniša Klarica

12.10.2012. 22:00
Kako će Grad bez press clippinga?

Foto: Adam VIDAS



Posao koji je Vrančić ocijenio potrebnim dočekan je “na nož” jer Grad ima zaposlenike koji se bave informiranjem


Grad Zadar i tvrtka “Media” raskinuli su ugovor kojim se ova tvrtka obvezala obavljati “press-cliping” za potrebe Grada. Kao razlog u Gradu Zadru spominju jednostrani prestanak izvršenja ugovorne obveze “Medije”, pa je tako Grad uštedio 3.000 kuna mjesečno.
Kako nas je obavijestila stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom Ivana Dadić, ugovor je bio sklopljen za ovu 2012. godinu i do sad je isplaćeno “svega” 24.000 kn. Cijeli aranžman s tvrtkom čija je nominalna vlasnica Arijana Baraba, inače prva osoba ZNet portala, oštro je dočekan u javnosti jer je istoimeni portal nakon toga otupio oštricu medijskog djelovanja prema gradskim vlastima. Posao je tim bio dvojben jer porezni obveznici već plaćaju dvoje ljudi u Gradu Zadru kojima je “core business” informiranje. Uz Ivanu Dadić, diplomiranu turističku komunikologinju, to je posao i Borisa Artića, diplomiranog novinara. Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić izjavio je još otprije da mu je ovakva vrsta usluge potrebna.
– Mislim da nam je to potrebno, da imamo arhivirano sve što se zbiva u gradu, kako je to zabilježeno. Dobili smo njihovu ponudu i prihvatili smo je, rekao je tada Vrančić, dodajući da dvoje njegovih suradnika imaju i drugih poslova, ali i da se ne radi o velikom trošku. Vrančić je priznao i da je ponuda “Medie” bila i nešto veća, ali da su se u Gradu malo cjenkali, sve to, naravno, bez natječaja.
Zadarski gradonačelnik nam je jučer rekao da o možebitnom otvaranju natječaja za odabir novog pružatelja usluge pribavljanja “novinskih isječaka” u gradskoj upravi još nisu razmišljali.