Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zašto baš Vi ne biste dobili novac iz EU fondova?

Autor: Ivana Burica

12.10.2012. 22:00
Zašto baš Vi ne biste dobili novac iz EU fondova?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Tijekom četiri dana trajanja ovog stručnog seminara – od 22. do 25. listopada, polaznici će imati priliku upoznati način funkcioniranja programa i fondova Europske unije i kroz praktičan rad naučiti kako pripremiti uspješan projekt te dobiti sufinanciranje iz fondova EU


Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA d.o.o. organizira seminar “Kako osmisliti i napisati projekt te dobivati sredstva iz pretprisupnih fondova” koji će se održati  22. do 25. listopada.
Jedna od glavnih prednosti pristupnih pregovora te članstva u Europskoj uniji je mogućnost dobivanja milijunskih iznosa iz raznih europskih fondova, a ukupno planirana sredstva za Republiku Hrvatsku u razdoblju od 2014.-2020. godine iznosit će 13,7 milijardi eura.
Iz Razvojne agencije pozivaju tako građane da dođu na seminar kako bi upravo oni bili ti koji će moći samostalno iskoristiti tu mogućnost kroz pripremu i provođenje uspješnih projekata.
Tijekom četiri dana trajanja ovog stručnog seminara polaznici će imati priliku upoznati način funkcioniranja programa i fondova Europske unije i kroz praktičan rad naučiti kako pripremiti uspješan projekt te dobiti sufinanciranje iz fondova EU.
– Stručni seminar bit će usmjeren na pripremu i upravljanje projektima (PCM) gdje će se polaznike korak po korak voditi kroz svaki segment projektnog ciklusa, od razvoja projekta i traženja partnera preko prijave i provedbe pa sve do evaluacije i završetka samog projekta. Sudionici će imati prilike postaviti konkretne upite vezane uz natječaj i projektnu dokumentaciju te diskutirati o vlastitim projektnim idejama i mogućnostima njihovog financiranja. Rezultat seminara bit će gotovi projektni sažeci i logička matrica projekta svakog polaznika. Fokus će biti na diskusiji te snažnoj savjetodavnoj podršci temeljenoj na pozitivnim i negativnim iskustvima pri čemu svi polaznici mogu razriješiti određene nedoumice vezane uz vlastite projekte, najavljuju iz ZADRA-e.
Cilj seminara je poduzetnicima i predstavnicima JLS-a s područja Zadarske županije, kao i osobama koje upravljaju razvojem i projektima unutar tih organizacija, ukazati na potencijal kojeg imaju na raspolaganju te povećati svijest o važnosti učinkovite pripreme projekata i korištenja fondova Europske unije koji će pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji sve više dobivati na važnosti.
Voditelj seminara je Andrea Vugrinović, nezavisna konzultantica za pitanja ekonomskog razvoja i europskih integracija.