Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kazalište lutaka Zadar u konkurenciji za skulpturu Jaje

12.10.2016. 22:00
Kazalište lutaka Zadar u konkurenciji za skulpturu Jaje


Predstava Juha od bundeve Kazališta lutaka Zadar u konkurenciji je za skulpturu Jaje, autorice Iris Lobaš Kukavičić, koja se dodjeljuje na istoimenom Festivalu za djecu i mlade u Koprivnici. Festival se održava od 14. do 16. listopada u koprivničkom Domu mladih povodom Svjetskog dana jaja, a organizira ga koprivnička tvrtke Hartmann, najveći proizvođač podložaka za jaja na ovim prostorima.
Uz Zadrane na festivalu sudjeluje i Gradsko kazalište Požega s predstavom U potrazi za dijamantnom suzom, Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka koje će izvesti predstavu Nije me strah i Teatar TT, jedno od najstarijih kazališta u Danskoj, koje često gostuje diljem svijeta, a sada po prvi puta dolazi u Hrvatsku. Njihova predstava Sjena svečano će otvoriti ovu zanimljivu kulturnu manifestaciju kojoj je suorganizator Kazalište Oberon, a pokrovitelji Veleposlansko Kraljevine Danske, Grad Koprivnica, Komunalac Koprivnica i Koprivničko- križevačka županija. Svečanost zatvaranja s dodjelom nagrade za najbolju predstavu festivala po ocjeni stručnog suda kojeg predvodi hrvatski književnik Dubravko Jelačić Bužimski, predviđena je za nedjelju 16. listopada u 12 sati.
– Ovo je drugo izdanje festivala, a njegovom organizacijom koprivnički Hartmann potvrđuje svoju društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici i iskazuje posebnu skrb za zdravo i veselo odrastanje djece i mladih- ističe direktorica Hartmann Hrvatska Melita Bači. Njene riječi najbolje potvrđuje činjenica da su sve predstave za djecu i mlade besplatne.