Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Promoviranje mobilnosti mladih

12.10.2016. 22:00
Promoviranje mobilnosti mladih


Velika Eurodeskova kampanja “Time to Move” koja u listopadu mlade diljem Europe informira o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja, pristigla je i u Zadar. U Gimnaziji Jurja Barakovića jučer su organizirani Info dani mobilnosti mladih s naglaskom promoviranja Erasmus+ programa, Eurodeska, Europske volonterske službe (EVS), međunarodnih volonterskih kampova uz predstavljanje iskustava mladih. Isto događanje bit će i 20. listopada u Studentskom klubu Božo Lerotić, a u sklopu aktivnosti izradit će se i promotivni video uradak koji će predstaviti mlade koji će podijeliti svoja stečena iskustva mobilnosti unutar Erasmus+ programa.
U obilježavanje kampanje uključila se udruga Cinaz u suradnji s ESN Zadar čime se Zadar pridružio dvadesetak gradova koji sudjeluju raznim događanjima kojima se obilježava mobilnost mladih.
Velika europska kampanja “Time to move” održava se u listopadu u svim zemljama članicama Europske unije. Kampanja se održava 3. godinu zaredom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani (www.eurodesk.eu).
Događanja u hrvatskim gradovima osmislile su i organizirale udruge članice hrvatske mreže multiplikatora Eurodeska odnosno 17 organizacija koje u 15 županija provode programe za mlade. Koordinator je Eurodesk – informacijska mreža Europske komisije, čiji centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Udruga CINAZ kao Eurodesk multiplikator kampanju obilježava kroz aktivnosti usmjerene učenicima srednjih škola i studentima u Zadru s ciljem informiranja o mogućnostima mobilnosti mladih i podizanja vidljivosti Erasmus + i Eurodesk programa za mlade. Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, mogu se pronaći i na višejezičnoj web stranici www.timetomove.info.