Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Za otorinu osam prijavu, za hitnu medicinu niti jedna

13.10.2017. 18:46
Za otorinu osam prijavu, za hitnu medicinu niti jedna


Na natječaj za šest specijalizacija kojeg je raspisala Opća bolnica Zadar stiglo je ukupno 26 prijava, a polovica prijavljenih su sa zadarskog područja.
Najveći interes za specijalizacije mladi liječnici pokazali su za otorinolaringologiju, za čiju se specijalizaciju prijavilo osam kandidata. Za specijalizaciju iz ginekologije s opstetricijom prijavilo se šest kandidata, dok je njih pet prijavilo specijalizaciju iz pedijatrije.
Kao i dosad, teško će biti popuniti mjesta za specijalizaciju iz hitne medicine gdje se na tri slobodna radna mjesta nije prijavio niti jedan kandidat.
Za specijalizaciju iz vaskularne kirurgije javilo se troje kandidata, iz kliničke radiologije na ponovljenom natječaju javio se jedan kandidat, a na ponovljenom natječaju iz kliničke farmakologije javio se također jedan kandidat.
Konačnu odluku o budućim specijalizantima donijet će dr. Željko Čulina, ravnatelj OB Zadar, dok će se nove specijalizacije za mlade liječnike raspisati ponovno u prosincu.
Deficit liječničkog kadra posebice je vidljiv na ovakvim natječajima gdje interes za određene specijalizacije, poput one za hitnu medicinu, redovito izostaje.