Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gazde u Jazinama

Autor:

12.11.2009. 23:00
Gazde u Jazinama

Foto: Filip BRALA



Želimo odmah od početka pokazati tko je gazda u Jazinama da ne bi slučajno pomislili Kaštelani da bi mogli iznenaditi – reći će Petani
Polovičan učinak košarkaša Borik-Puntamike nakon četiri kola djeluje zadovoljavajuće, jer su upisane dvije pobjede nad jakim Šibenikom i Splitom dok gostovanja opet nisu ponudila ništa osim poraze od kojih ovaj posljednji od Zaboka je najsvježiji. Nakon nedjelje i utakmice s Kaštel galerijom svi se nadaju da će s omjerom 3-2 dočekati, ponovno u Jazinama, ove sezone razigranu Dubravu. Raspored prema tome nije loš i smiješi se Puntamičanima uzdizanje na prvenstvenoj ljestvici. No, prvo treba reći hop pa onda skočiti. Hop su u ovom slučaju Kaštelani predvođeni trenerom Predragom Kruščićem koji ima uz Borik-Puntamiku najmlađu momčad u ligi koja igra prvu sezonu u ovom natjecanju i tu leži njihov najjači adut, rasterećenost koja zna često razmahati krila. S druge strane pred zelenima se nalazi imperativ pobjede, a posljedice “zemljotresa” iz Zaboka su još uvijek svježe. Tu utakmicu ne može još iz glave istjerati ni Teo Petani koji se odmah prisjetio prošlosezonske kalvarije Puntamičana po gostujućim terenima.
– Psihološka blokada koja nam se dogodila protiv Zaboka me podsjetila na razna gostovanja prošle sezone kad smo isto tako gubili u prvim minutama utakmice. Neobjašnjivo je kako ne možemo preslikati angažman i borbenost iz Jazina što na kraju nas dovede da izgubimo 20 razlike. Moramo pronaći gostujuću formu još dok ima vremena – osvrnuo se Petani na dio zvan gostovanja, no na aktivaciju te teme trebat će pričekati dva tjedna kad putuju na megdan Dardi, jer im slijede dvije domaće utakmice. Prva je na redu Kaštel galerija u nedjelju s početkom u 18 sati.
– Kaštela su vrlo mlada, agresivna i poletna momčad. Po mnogočemu su nam slični. Imaju stil sličan našem jer im je fizionomija momčadi takva da su orijentirani na mnogo trke, borbe i požrtvovnosti. Nisu previše visoki i to im je nedostatak za pobjedu više dosada. No, da će biti lako, sigurno neće, jer nemaju pritisak rezultata i zbog toga su vrlo opasni.
Gdje bi trebala biti prevaga da se “omastite” i trećom ovosezonskom pobjedom?
– Sigurno nam je prednost pod košem gdje imamo Ivanova i Mrvu. Pored velikog iskustva i kvalitete osjeti se dizanje forme kod njih dvojice i tu bi trebali raditi razliku. Mislim da smo bolji od njih, ali u sportu je uvijek neizvjesno i trebat će krvavo raditi da bi se došlo do te treće pobjede. Nema lakog protivnika u ovoj ligi i upravo su ove momčadi kojima nitko nije davao previše šansi prije početka trenutačno najugodnije iznenađenje kao Darda, Dubrava i Trogir.
Kakva je situacija u momčadi pred nedjeljni susret?
– Svi smo manje-više u redu. Zaliječio sam ozljedu zadnje lože i potpuno sam spreman. No, to nije bio razlog moje loše igre u Zaboku. Svi smo nabrušeni na nedjelju i ne možemo dočekati tu utakmicu. Dobro radimo na treninzima i napredujemo iz dana u dan. Sigurno će nam igra biti za nekoliko tjedana na razini kakvu i očekujemo. Želimo odmah od početka pokazati tko je gazda u Jazinama da ne bi slučajno pomislili Kaštelani da bi mogli iznenaditi.