Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Javna rasprava bez prigovora

Autor: Ivan Stagličić

12.11.2009. 23:00
Javna rasprava bez prigovora


Javna rasprava o Urbanističkom planu održana je jučer u Općini Stankovci. Tom prigodom su se predstavnici Županijskog ureda za prostorno uređenje složili s prezentiranim planovima, kao i predstavnici Hrvatske elektroprivrede.
– Zakonska procedura je takva da će se mjerodavni pismeno očitovati o ovom planu u roku od osam dana i onda se mogu poduzimati daljnji koraci, kazao nam je načelnik općine Stankovci Željko Baradić.
Javna rasprava o urbanističkom planu ovoga dijela Zadarske županije bila je posebno zanimljiva jer predviđa proširenje gospodarske zone Crljenik u kojoj je predviđeno podizanje prve solarne elektrane u Hrvatskoj, ali i drugi proizvodni gospodarski objekti.
– Sve, evo ide po planu, ali moramo se držati zakonske procedure, ističe načelnik Baradić u povodu određenih nagađanja koja su se pojavila u tisku o odustajanju od ovog projekta vrijednog 2,8 milijuna eura kojeg zajedno ostvaruju njemačka tvrtka HK Energije i domaća “Štefančić”. Procijenjeno je da bi se iz ovog energetskog pogona moglo strujom opskrbiti 355 domaćinstava.
– Vjerujem da ćemo do kraja godine mi u općini biti gotovi s našim dijelom posla, kazao je načelnik Baradić. Investitori trebaju tada rješavati druge “papire” s administracijom na državnoj razini, a ako bude sve u redu, radovi na postavljanju bi mogli započeti početkom ljeta