Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mladi igrači su najveći dobitak

Autor: Šime Ćurko

12.11.2009. 23:00
Mladi igrači su najveći dobitak

Foto: Filip BRALA



Mladi igrači mogu osjetiti da imaju podršku nas starijih – naglašava Milin
U 1. kolu protiv Cibalije odigrao je na zadnjem veznom, u 2. kolu protiv Hajduka upisao je posljednjih pet minuta i nakon toga – mrak. Nije ga bilo u momčadi, onoj koja bi započela utakmicu, sve do 9. kola i domaće utakmice s Istrom.
– Nisam igrao jer je prednost imala momčad koja je pobijedila Hajduk na Poljudu. Tako je bilo sve dok u osmom kolu nismo izgubili 3:0 u Osijeku. Nakon te utakmice Dalibor Zebić me ubacio na mjesto libera i na toj sam poziciji nastavio igrati nakon Puljana – osvrnuo se Milin unatrag i pojasnio navode o svojim “ozljedama”.
– U javnosti se svako malo pojavi informacija da sam ozlijeđen ili da me nema zbog ovoga ili onoga. Želim samo pojasniti da nijednom ove sezone nisam bio ozlijeđen i do sada sam propustio samo dva treninga. Jedina utakmica na kojoj nisam mogao nastupiti bila je posljednja protiv Varteksa jer sam imao tri žuta kartona. Eto, nek’ se i to zna.
Zvuči kao da ste razočarani što ste preskočili toliko utakmica u prvom dijelu sezone.
– Nisam razočaran niti imam razloga za to. Logično je bilo da momčad koja pobijedi Hajduk ima priliku igrati i dalje. Osim toga nakon Hajduka tri boda smo osvojili i protiv Šibenika, a zna se da prije toga odavno nismo uspjeli spojiti dvije pobjede u nizu.
Teško je na klupi
Kako je bilo na klupi gdje ste bili najstariji igrač?
– Na klupi je uvijek teže nego na terenu. Posebno je bilo teško na gostovanjima gdje smo igrali jako loše. Gledate nemoć suigrača i ne možete pomoći. Nije ugodan osjećaj.
Zadrani ne briljiraju ove jeseni, ali bodove ipak skupljaju. Za sada ih ima 18. Dovoljno?
– Ne sjećam se, osim prije dvije godine, kada smo u jesenskom dijelu skupili toliko bodova. Dakle, nije loše, ali nije ni sjajno. Realnost je da smo trebali uzeti bod ili sva tri u Zaprešiću i pobijediti barem Istru ili Rijeku kod kuće. Tada bismo mogli biti sasvim zadovoljni. Ipak, imamo solidnu zalihu ispred najugroženijih momčadi, a blizu smo momčadima koje su čvrsto u sredini i to nije loše.
A igra? Za nogomet koji Zadrani prikazuju ove sezone ne može se reći da je previše atraktivan.
– Možda nije atraktivan, ali je znatno učinkovitiji nego, primjerice, prošle sezone. Naš su najveći problem oscilacije koje nam se događaju čak i unutar jedne utakmice. Nemamo kontinuitet dobre igre i zbog toga smo ostali bez nekih bodova koje smo planirali osvojiti.
Zašto je tomu tako?
– Jedan od razloga je sigurno i taj što je dosta mladih igrača dobilo priliku. Baš su ti mladi igrači poput Ćurjurića, Mršića, Santinija i ostalih najveći dobitak ove sezone. Međutim, to znači i probleme oko kontinuiteta igre. Bez obzira na to činjenica je da i s pomlađenom momčadi imamo solidan učinak, što je potvrda opravdanosti odluke kluba da se u momčad uvedu mlade snage. Mislim da mladi igrači mogu osjetiti da imaju i podršku nas starijih.
Šibenik i Cibalia
Do kraja jeseni preostala su gostovanja kod Zagreba i Cibalije te domaći dvoboj s Hajdukom.
– O toj utakmici možemo reći samo to da idemo osvojiti što više bodova. Zagreb je uzdrman nakon poraza u Osijeku gdje su zabili tri gola i izgubili utakmicu. Njihov je imperativ protiv nas veliki. Cibalija je još daleko, ali i njihovoj seriji negdje mora doći kraj. O Hajduku se ionako previše govori u posljednje vrijeme i s njima se ove sezone nikad ne zna kako će odigrati.
Milin je jedan od starosjedioca u zadarskoj momčadi koji pamti lijepe, ali i tmurne godine koje su pratiti Zadrane posljednjih sezone. Kada će zadarski navijači doživjeti da Zadar odigra jednu sezonu poput Šibenika ili Cibalije ove godine? Stalno borba za ostanak, nikad dočekati utakmice u kojima bi se Zadar, neopterećen rezultatom, mogao nadigravati s protivnikom.
– Prije dvije sezone imali smo odličnu momčad i dobre rezultate. Sjetite se da smo pobijedili pet utakmica zaredom i u jednom trenutku bili drugi na ljestvici. Nakon toga promijenili smo dosta igrača, okrenuli smo se domaćim snagama i mislim da je to pravi put. Ove sezone neće biti lako, ali zato očekujem da će sljedeća biti prava. Možda baš onakva kakvu sada imaju Šibenik i Cibalia, pa jednim dijelom i Karlovac. Razlike u kvaliteti među hrvatskim klubovima su minimalne i lako se može dogoditi da se ista momčad jedne sezone bori za vrh, a druge za ostanak.


Santini naplatio trud


Ivan Santini s dva gola donio je Zadranima tri boda u dvoboju s Varaždincima. Oduševljenje Santinijevim velikim povratkom ne krije ni Milin.
– Protiv Varteksa Santini je naplatio sav trud koji je uložio od kada se vratio u Zadar. Već je na prvom treningu bilo jasno da je riječ o školovanom igraču koji je u inozemstvu dosta toga naučio. Nedostajalo mu je pravih natjecateljskih utakmica i taj dio sada polagano rješava. Nakon svega što je prošao u karijeri ono što je prikazao protiv Varteksa za njega, ali i za sve nas je velika stvar.




U nedjelju u Raštanima


S obzirom da prvoligaši imaju slobodan vikend Dalibor Zebić je tražio protivnika za trening utakmicu. I našao ga je Zebić u Raštanima, koje su ovaj vikend u Trećoj ligi slobodne. Utakmica će se igrati u Raštanima u nedjelju, 15. studenoga, u 15 sati.


Jozinović spreman za Zagreb


Od aktualnosti sa Stanova vijest da se Goran Jozinović vraća u momčad za utakmicu sa Zagrebom. Jozinović je trenutačno na okupljanju mlade reprezentacije koju očekuju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Cipra i Slovačke. Od subote i Varteksa, protiv kojeg je Antonio Ježina dobio treći žuti karton, jasno je da će priliku na golu u Kranjčevićevoj ulici prvi put ove sezone dobiti Tomo Gluić. Od subote Zadrani ne treniraju na Stanovima budući da je teren u vrlo lošem stanju, pa se za treniranje koriste drugi objekti, od pomoćnog igrališta do ŠRC Franka Lisice i ŠRC Višnjik.