Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Može li princeza postati kraljica?

12.11.2010. 23:00
Može li princeza postati kraljica?


Djevojke su sve lijepe i svaka je posebna na svoj način. Od ovog natjecanja ne očekujem ništa posebno u smislu pobjede, samo zabavu i maksimalno uživanje u ova četiri dana, kaže Wendy
Zadar ima kraljicu i to kraljicu sjeverozapadne Hrvatske. Mlada Zadranka Wendy Bandić s trenutačnom adresom u Rijeci pobijedila je na regionalnom natjecanju na izboru za Kraljicu sjeverozapadne Hrvatske. Za nju je to bio potpuni šok i iznenađenje, a za nas gledajući njezine fotografije logična stvar.
– Prvo iznenađenje, zatim naravno ide sreća, pa sam bila malo zbunjena dok sam došla k sebi i na kraju sam se samo smiješila. Otprilike je takva bila moja reakcija, prisjetila se Wendy kako se osjećala kad su prozvali njezino ime. Na taj način ušla je u uži izbor među dvadeset djevojaka koje će se ovog vikenda u Osijeku natjecati za titulu Kraljice Hrvatske. Prvi je to izbor za Kraljicu Hrvatske koji će se održati u ovom gradu, ali ujedno i prvi veliki nastup naše Wendy.
Među dvadeset odabranih
Dvadesetogodišnja Wendy studentica je prve godine Stručnog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Nakon što je zamijećen njezin atraktivni izgled i osebujan karakter Wendy je postala članica i nova nada modne udruge RS Fashion. Ta ista Udruga poslala ju je kao svoju predstavnicu na regionalni izbor za Kraljicu sjeverozapadne Hrvatske na kojem je i osvojila titulu. Titula ju je lansirala među 20 sretnica koje će se natjecati za krunu, a samo jedna od njih predstavljat će Hrvatsku na izboru za Kraljicu svijeta.
– Uzbuđenje i sreća, ne znam kako bih drugačije opisala taj osjećaj. Četiri dana bit ćemo na izboru u hotelu Osijek s vrhunskom uslugom, družit ću se djevojkama i mislim da će to biti vrhunski doživljaj i zabava, ispričala je Wendy kada smo je nazvali nekoliko dana prije natjecanja.
Kako se radi o njezinom prvom velikom natjecanju uzbuđenje je ogromno, a jesu li velika i očekivanja otkrila je sama.
– Već sam upoznala i ostale djevojke i mogu reći da mi je konkurencija stvarno jaka. Djevojke su sve lijepe i svaka je posebna na svoj način. Od ovog natjecanja ne očekujem ništa posebno u smislu pobjede, samo zabavu i maksimalno uživanje u ova četiri dana, kaže Wendy.
Grafiti pa manekenstvo
Inače Wendy je u Zadru poznata i kao jedina djevojka koja radi grafite. U budućnosti će se ipak kroz neko vrijeme usmjeriti na manekensku karijeru. Iako nema veliko iskustvo iza sebe u šestom razredu pohađala je tečaj kod Ane Gojanović u agenciji Colors. To ovu lijepu Zadranku nije pokolebalo da iziđe pred svjetla reflektora i osvoji jednu titulu Kraljice te krene u pohod na drugu.
– Nastupa samog nije me strah. Prije sam dosta plesala u Zadru pa sam se već upoznala i sa svjetlima i publikom. Ipak jedan ovakav izlazak zahtijeva veliko samopouzdanje čega mi malo manjka, no mislim da imam dovoljno hrabrosti. Bit će malo neugodno šetati pred ljudima u kupaćem kostimu, ali korak po korak, rekla je Wendy.
Ovogodišnji izbor održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek te se i ove godine očekuje velik broj ljudi koji će natjecanje pratiti uživo i preko malih ekrana. Naime, ova priredba rado je gledana svake godine u Hrvatskoj, ali i iseljeništvu. Pobjednice ovog showa postale su poznate, uspješne i ugledne osobe te su uvijek odlično plasirale Hrvatsku na izboru za Kraljicu svijeta. Većina djevojaka koje su sudjelovale na ovim izborima uplovile bi u manekenske vode gdje su često uspješno nosile revije ili plasirale različite proizvode. Tim putem neko vrijeme krenut će i Wendy.
U žiriju na Izboru klinca i klinceze
– Na prvom mjestu mi je naravno fakultet. Već sam počela s ozbiljnim radom na tom području, položila sam neke kolokvije i pripremam se za druge. Moja “šefica” ima dosta velike planove za mene što se ove branše tiče. Mislim da ću se još neko vrijeme nastaviti baviti manekenstvom jer mi se sviđa profesionalnost s kojom se pristupa tom poslu, zaključila je Wendy.
A na tom tragu kao jedna od dvadeset djevojaka koje se natječu za titulu nosit će revije kupaćih kostima te će biti u žiriju na Izboru klinca i klinceze u organizaciji udruge RS Fashion. Iz te udruge već sad imaju velike planove za djevojku koja je osvojila Slavoniju.
– U Hrvatskoj imate masu zgodnih djevojaka, no ipak nemaju sve potrebnu karizmu. Wendy se s tim rodila. Osim lijepog lica i tijela ona je nadograđena i s jednom posebnom osobnošću. Kompletna je kao osoba i zato nam je drago što surađujemo s njom. Naš cilj je da je kvalitetno usmjerimo i omogućimo joj uspjeh na temelju kvalitetnih revija, rekla nam je predsjednica udruge RS Fashion Senka Rupić.
Za početak Wendy držimo fige na natjecanju za titulu Kraljice Hrvatske, a u daljnji uspjeh ove mlade Zadranke ni najmanje ne sumnjamo.