Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Znalački očuvali prednost

12.11.2010. 23:00
Znalački očuvali prednost


Tvrdo, borbeno i bez nekog umiranja u ljepoti protekla je još jedna domaća prvenstvena utakmice za nogometaše Zadra koji su na kraju zadovoljno trljali ruke zbog nova tri boda na svojem kontu. Sukladno tomu zadovoljstvo je bilo prisutno i kod njihovog trenera Dalibor Zebića. Najviše ga veseli rano vodstvo koje su njegovi igrači znalački očuvali do kraja utakmice.
– Tražili smo pravi ulazak u utakmicu i dobili smo ga. Tih prvih 15 minuta bilo je ujedno i razdoblje naše najbolje igre. Postigli smo u tim trenucima i taj gol te me najviše veseli što smo do kraja uspjeli očuvati to vodstvo. To govorim iz razloga što je bilo dosta utakmica ove sezone u kojima smo isto tako znali rano povesti, no nismo uspijevali ostati mentalno čvrsti i pametni da taj rezultat i očuvamo – kazao je na prvu Zebić koji je imao pritužbi tek na otvaranje drugog dijela u kojem su gosti bili bolji na terenu.
– To otvaranje drugog dijela pripalo je Rijeci koja ima iznimno čvrst sastav te možemo biti zadovoljni što smo dosta dobro zatvarali njihove pokušaje da konkretnije ugroze naš gol. Bilo je nervoze pri kraju, no uspjeli smo ostati sabrani te uzeti nova tri boda koja nas održavaju u dobroj poziciji i dobroj formi koju imamo u posljednje vrijeme. Nadam se da ćemo sljedećim ispitima biti još odlučniji i hrabriji. Čestitao bih Rijeci na fer i korektnoj utakmici koja je bila prava muška i prvoligaška – zaključio je Zebić izlaganje viđenog u 90 minuta, a riječ je tada dobio tek ustoličeni strateg na klupi Rijeke, Elvis Scoria koji nije mogao biti zadovoljan svojom premijerom.
–  Loše smo otvorili utakmicu. U tih 15 minuta nismo bili uopće blizu igrača Zadra, nismo se snašli, a Zadrani su to uspješno koristili i na koncu priče zabili pobjednosni zgoditak. Do kraja poluvremena još uvijek smo se tražili, nakon šoka od tog primljenog gola. Povratkom iz svlačionice dosta smo bolje izgledali. Stvorili smo barem četiri situacije za dobar šut na gol Ježine, imali nekoli nabačaja te bili prisutni oko šesnaesterca Zadra. Mislim da smo morali neke od tih situacija kapitalizirati u smislu gola. Na kraju su Zadrani uspjeli s tim jednim golom pobijediti na čemu im čestitam. Pokušali smo izmjenama, promjenom stila igre i motivacijski podignuti razinu igre koju NK Rijeka jednostavno mora imati, ali nažalost u ovoj utakmici to nisu moji igrači pokazali – riječi su Scorie nakon završetka utakmice.