Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sjajna najava za derbi s Novom Gradiškom

Autor: Šime Ćurko

12.11.2012. 23:00
Sjajna najava za derbi s Novom Gradiškom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Po sličnom scenariju po kakvom su odbojkaši Zadra u subotu navečer pobijedili u Karlovcu Zadranke su u Balama protiv Vodnjana preksinoć stigle do četvrte pobjede u sezoni.
– Borbena utakmica u kojoj smo mogli osvojiti sva tri boda, ali mogli smo i ostati bez ijednog – rekao je Robert Kresoja, trener Zadranki.
Bila je to već treća utakmica u kojoj su djevojke s Višnjika ove sezone pobijedile 3:2 i sa dva nova boda potvrdile da mogu u borbu za vrh ljestvice. Uspjeh je tim vrjedniji kad se zna da Zadar u Istri rijetko pobjeđuje, bez obzira na to igra li protiv Poreča, Rovinja, Marčane ili, u novije vrijeme, Vodnjana.
Prva dva seta odigrana su na sličan način. U prvom su dominirale gošće, a u drugom domaće igračice. U trećem setu Zadar je poveo 14:7, a to je prednost koja se u odbojci ne ispušta olako. Vodnjan je, međutim, uspio sve nadoknaditi i povesti 2:1. Četvrti set je bio klasičan odbojkaški rulet u kojem se igralo poen za poen. Kada su Zadranke došle do 2:2 u setovima njihovo samopouzdanje silno je naraslo, što se itekako vidjelo u petom setu u kojem pobjeda gošći nijednom nije bila upitna. Nakon ovakvog početka sezone čini se da je borba za prva dva mjesta, koja vode u Prvu A ligu, za Zadranke realnost.
– Time se nismo do sada opterećivali, a nećemo ni ubuduće. Imamo dobru situaciju u ekipi jer su djevojke redovne na treninzima i to je najveća razlika u odnosu na prošlu sezonu kad smo imali lošije rezultate – zaključuje Kresoja.
Sljedeće nedjelje na Višnjiku je veliki derbi, stiže vodeća Nova Gradiška, uz Zadranke jedini neporaženi sastav lige.


VODNJAN – ZADAR 2:3


(22:25, 25:21, 25:22, 23:25, 10:15)
BALE – Dvorana OŠ Bale. Suci: Zgrablić i Bošković.
VODNJAN: Mutić, A. Ćorić, Juršić, T. Celija, Sošić, I. Celija, M. Ćorić, Mišan. Trener: Goran Ćorić.
ZADAR: Vrkić, Čanković, Blaslov, Pavin, Meštrović, Bajlo, Kilijan, Perišić, Magaš, Trener: Robert Kresoja.