Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nikola Bojo u finalu pobijedio brončanog sa SP-a

12.11.2013. 23:00
Nikola Bojo u finalu pobijedio brončanog sa SP-a


Borba Boje i Tunižanina Yassinea Trabelsija došla je do četvrte runde i zlatnog boda kojeg je Nikola uspješno plasirao za minimalnih, ali zapravo velikih 9:8


Prošli vikend u zagrebačkom Domu sportova održan je 19. Croatia Open ETU A-class, jedan od najkvalitetnijih taekwondo turnira u Europi. Nastupilo je 1260 sportaša iz 248 ekipe iz 34 zemlje, a među njima je bilo oko 450 seniora i seniorki.
Taekwondo klub Zadar pod vodstvom trenera Mladena Uskoka predstavljali su seniori Nikola Bojo, Antonio Mirkov i Franjo Gucić, potom junior Nikola Drača i kadet Lucian Jerak. Odličan rezultat ostvario je Nikola Bojo koji je u kategoriji do 87 kg između 23 konkurenta osvojio prvo mjesto. Imao je Bojo težak put prema tom rezultatu jer su s druge strane tatamija bili uglavnom članovi nacionalnih timova. Među njima najpoznatiji je Talijan Mauro Sarmiento (ispao u polufinalu), dvostruki osvajač olimpijskih medalja te Tunižanin Yassine Trabelsi, brončani sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.
U 1. kolu Bojo je bio slobodan, a drugu kolu pobijedio je (7:3) njemačkog reprezentativca Dionysa Kronreifa. Treće kolo donijelo je Zadraninu dvoboj protiv 200 cm viskokg Samuela Westermarka (Team Nordic). Bojo je u borbu ušao vrlo oprezno i cijelo vrijeme kontrolirao je rezultat da bi na kraju pobijedio 6:5. U polufinalu ga je čekao Belgijanac Arber Bajra protiv kojeg se Bojo također postavio oprezno i ponovno pobijedio. Ovaj put 9:7. Konačno, u finalu Boju je čekao Tunižanin Yassine Trabelsi, treći na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Bio je to drugi ovogodišnji dvoboj Boje i Trabelsija koji je bio bolji (14:10) u polufinalu Otvorenog prvenstva Belgije.
No, ovaj put Tunižanin se namjerio na sjajnog Boju koju je odradio svoju najbolju borbu na turniru. Bio je opušten i vrlo siguran. Borba je došla do četvrte runde i zlatnog boda kojeg je Nikola uspješno plasirao za minimalnih, ali zapravo velikih 9:8. Prethodno je Trabelsi pola minute prije isteka vremena vodio 6:4 da bi Bojo pogotkom u glavu preokrenuo na 7:6 u svoju korist…
Uspjehom na Croatia openu Boji se otvaraju velike mogućnosti sljedeće godine.
– Ove godine više nema velikih natjecanja, ali se nadam da sada imam otvoren put prema Europskom prvenstvu u svibnju sljedeće godine u Ukrajini. Dobrim nastupom u Ukrajini porasle bi mi šanse za plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine – zaključio je Bojo.