Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Viadukt u Njemačkoj ugovorio mostove za pet milijuna eura

12.11.2013. 23:00
Viadukt u Njemačkoj ugovorio mostove za pet milijuna eura


Hrvatski građevinari koji su u proteklih pedeset godina svojim graditeljskim umijećem osvojili njemačko tržište i udarili pečat mnogim prestižnim njemačkim zdanjima, iako je Njemačka samo djelomično otvorila svoje tržište, bilježe nove uspjehe.
Stvari su prije nekoliko godinu za hrvatsku građevinu krenule naopako, ali joj se, ma koliko zvuči kao floskula, formalnim ulaskom Hrvatske u EU otvaraju nove prilike. Štoviše, najuglednija hrvatska tvrtka u Njemačkoj Viadukt d.d. je to iskoristila za novi uzlet.
– Samo u prethodnom kvartalu zaključeni su novi ugovori u vrijednosti od preko 5 milijuna eura, rekao nam je direktor Viadukta za Njemačku Tonći Vanjak, inače rodom iz Sukošana.
Pored visokogradnje, Viadukt u Njemačkoj se vratio i u svoju osnovnu djelatnost, mostogradnju. Sklopljeni su novi ugovori na izgradnji dva mosta autoceste A8 i Aschafbrücke Schafbrücke, na autocesti A3 i te gradskog Metroa u Nürnbergu i poslovne zgrade Ingolstadtu.
S gotovo 10 milijuna eura ugovorenih radova osigurani su poslovi za iduće dvije godine.
– Pored dva novougovorena mosta, vode se pregovori o izgradnji dvaju većih mostova na autocesti A3 i A 8 sa kojima bi Viadukt značajno proširio poslovanje na svom tradicionalnom tržištu u Njemačkoj, obznanio je Vanjak.