Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

I Zadrani postali vlasnici Hajduka

12.11.2016. 23:00
I Zadrani postali vlasnici Hajduka


Sad smo mi na redu. Pokažimo koliko vjerujemo u svoje ideale. Ostavimo bolji klub, ali i bolje društvo za našu djecu i unuke. Odgovornost je ogromna, izazov još veći. Ispišimo povijest zajedno, pozvali su Tin Žaja i Krešimir Genda
U organizaciji Društva prijatelja Hajduka Zadar i Obrovac u Impact centru je u suradnji s udrugom Naš Hajduk održana dobro posjećena info-tribina, na kojoj je Tomislav Mikulić predstavio projekt otkupa dionica HNK Hajduk Split pod nazivom “Ili JESMO ili nismo”.
– Akcija se provodi od sredine proteklog mjeseca kad je udruga Naš Hajduk otkupila od tvrtke Tomy 24,53 posto dionice kluba s rokom otplate od deset godina, kazao je Mikulić.
Dosad se od potrebnih 3,5 milijuna kuna za prvu ratu sakupilo 2,1 milijun kuna.
– Svaki član neka uplati koliko želi i može, svi će dobiti posebnu zahvalnicu. A onaj koji uplati 1911 kuna ili više dobit će ime i prezime utkano u trećoj garnituri Hajdukovog dresa za sljedeću sezonu, rekao je Mikulić te nastavio:
– Iako je ovdašnje Društvo prijatelja Hajduka najbrojnije od svih DPH- a, dosad je po 1911 kuna uplatilo samo šestero Zadrana, obznanio je Mikulić.
Za donirati 1911 kuna može se platiti i u 12 rata.
– Kao što je prije mjesec dana bio nevjerojatan start otkupa dionica, sad nam treba sprinterski finiš za prikupiti do potrebnih 3,5 milijuna kuna, jer njime pokazujemo našu snagu i izvedivost ideje, ističe Mikulić.
HNK Hajduk u 2016. godini ruši sve rekorde kada su u pitanju pretplatnici i članovi Hajduka.
– Jučer je bilo čak 7000 pretplatnika i nevjerojatnih 42.685 članova s plaćenom članarinom za 2016. godinu, precizan je Mikulić te nastavlja:
– Što se tiče stanja članstva u najbrojnijim DPH-ovima, u ovom trenutku prednjači DPH Zadar s 1069 upisanih članova, a u stopu ga prati DPH Sinj sa 1015 članova, obznanili su predsjednici DPH Zadar i Obrovac, Tin Žaja i Krešimir Genda te nastavili:
– Potom slijede DPH Stuttgart, DPH Zagreb i DPH Korkyra otok Korčula, dok DPH Obrovac broji 251 člana, navode Žaja i Genda.
Kad se brojkama DPH Zadar i DPH Obrovac dodaju i članovi Udruge Naš Hajduk na zadarskom području zasigurno ima oko 4000 članova Hajduka.
– Pozivam vas da se uključimo u akciju “ili JESMO ili nismo”, a ja znam da jesmo. Hajduk iznad svega, Hajduk iznad svih, pozvao je Mikulić.