Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Publika uživala slušajući nagrađivanu priču “Tribunal”

12.11.2016. 23:00
Publika uživala slušajući nagrađivanu priču “Tribunal”


Promovirajući svoju zbirku priča pisac Igor Eškinja nastupio je ovoga petka na „svome terenu”, u prostorijama Gradske knjižnice u Biogradu.
Kao što se i očekivalo, Eškinju je dočekala puna dvorana gledatelja koji su kroz gostovanja samog pisca i njegove književne udruge „ZaPis”, upoznali njega i njegov rad. U ugodnoj konverzaciji ravnateljica Jelka Sipina upoznala je goste sa zbirkom priča „Priče iz male ulice”, u kojoj je autor sakupio materijale čitane zadnjih godina na književnim večerima, neke nove, ali i neke već nagrađivane i rado slušane. Eškinja se osvrnuo na aktualnu situaciju u društvu, nalazeći poveznice sa svojim pričama, od kojih je ove večeri, zbog nedostatka vremena, pročitao samo nagrađivani „Tribunal”, iako bi prisutni bili zadovoljni da je pročitao bilo što iz svoje knjige koja je, po svemu sudeći, jedno od najkvalitetnijih književnih ostvarenja u našoj sredini i to ne samo ove godine.
Nećemo na ovom mjestu govoriti o evidentnoj književnoj vrijednosti radova Igora Eškinje, jer to zahtijeva dublju stručnu analizu, ali je očigledno da ovo nije tek jedno od klasičnih lokalnih ostvarenja, već da zaslužuje i širu promociju i podršku kulturnih institucija. U svakom slučaju, radi se o djelu koje treba imati u svojoj kućnoj biblioteci, ali i o još jednom dokazu važnosti udruge „ZaPis”, čiji se članovi polako, ali sigurno afirmiraju na književnoj sceni.