Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kome će se ugasiti svjetlo?

Autor:

12.12.2008. 23:00
Kome će se ugasiti svjetlo?


Trebamo se od početka postaviti kao ravnopravni suparnik. Imamo već pozitivna iskustva iz pripremnog razdoblja kad smo uspjeli svladati i Šibenik, a s Borik-Puntamikom smo odigrali egal utakmicu
Sve je spremno za današnji dvoboj u osmini finala Kupa između Voštarnice i brodske Svjetlosti. Povijesna utakmica koju s nestrpljenjem očekuju u samom klubu i gradskoj četvrti Voštarnica igra se s početkom u 17 sati u Jazinama i veliki optimizam može se iščitati na licima aktera utakmice. No, glavnu riječ pred “utakmicu sezone” za zadarskog A-2 ligaša dobio je strateg Voštarnice Rajko Vidaković.
– Veliki je šušur oko same utakmice tako da nam se malo teže koncentrirati na samu utakmicu, ali sigurno je da ćemo se predstaviti u pravom svjetlu i pokušati sve kako bismo razveselili naše navijače i probili se u daljnju fazu Kupa – kaže trener Voštarnice Vidaković.
Kako se suprotstaviti renomiranom A-1 ligašu kao što je Svjetlost? Razlika u kvaliteti je na njihovoj strani, ali se igra jedna utakmica u kojoj je sve moguće.
– Upravo je bitno kako ćemo se postaviti na terenu i da uspijemo sve taktičke zamisli iskoristiti na najbolji mogući način kako bismo zadržali izglede za pozitivni rezultat. Trebamo se od početka postaviti kao ravnopravni suparnik. Imamo već pozitivna iskustva iz pripremnog razdoblja kad smo uspjeli svladati i Šibenik, a s Borik-Puntamikom smo odigrali egal utakmicu.
Širina klupe gostiju i individualne kvalitete igrača kao što su Rimac i Delić veliki su plus za momčad Svjetlosti u ovoj utakmici.
– Mislim da je najveća razlika između njih i nas u intenzitetu treninga u kojem su oni debelo ispred nas, jer su mnogo profesionalnija momčad od nas s dva treninga dnevno. Ta njihova fizička sprema bi mogla presuditi. Odmah se sjetim utakmice protiv Dubrave prije dvije godine isto u osmini finala Kupa, kad smo 35 minuta igrali s njima egal utakmicu da bi nas doslovno pregazili zadnjih pet minuta na račun bolje fizičke spreme. Također, igrač kao što je Delić, koji je visok i težak centar, bit će jako nezgodan za čuvanje i tu se sada moramo opredijeliti na neku od taktičkih varijanti s kojima bismo mogli onemogućiti njihovu pick igru na koju se najviše oslanjaju. Iskoristio bih priliku i zahvalio se stručnom stožeru Borik-Puntamike koji su nam korisnim informacijama pomogli lakše skautirati momčad Svjetlosti.
Jesu li svi igrači spremni i kako oni gledaju na današnji susret?
– Svi osim Baričevića su spremni i moram napomenuti da nam je Baričević, bili bismo puno bliže pobjedi, jer je on jedini u stanju baš se potući pod košem, ali što je tu je. Međutim, igrači su nabrijani i jedva čekaju da počne utakmica, jer su svi uvjereni da mogu skinuti skalp moćnoj Svjetlosti – zaključio je trener Vidaković.
 


 PUT VOŠTARNICE DO SVJETLOSTI


1. krug – slobodni
2. krug: Sukošan – Voštarnica 61:88
3. krug: Voštarnica – Jazine 77:71
4. krug: Vodice – Voštarnica 69:76
5. krug: Voštarnica – Mislav 70:66
6. krug: Voštarnica – Torpedo 71:65.