Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Spomen na pomorce s Petra Zoranića

Autor:

12.12.2008. 23:00
Spomen na pomorce s Petra Zoranića

Foto: Sebastian GOVORČIN



Udruga se prisjetila mornara koji su stradali u tragičnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila 14. prosinca 1960. godine kada je nakon sudara s grčkim brodom potonuo tanker Petar Zoranić. Tada je poginuo 21 mornar
Članovi Udruge Petar Zoranić položili su jučer vijenac na spomenik stradalim mornarima u Perivoju hrvatskih redarstvenika u Zadru. Polaganju su nazočili predstavnici Tankerske plovidbe, Turisthotela i Tankerkomerca. Nazočni su se na simboličan način prisjetili mornara koji su stradali u tragičnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila 14. prosinca 1960. godine, kada je nakon sudara s grčkim brodom potonuo tanker Petar Zoranić. Tada je poginuo 21 mornar.
– Svake godine u ovo doba sjećamo se ove tragedije koja je ujedno bila i najveća tragedija u povijesti Tankerske plovidbe, rekao je direktor Tankerske plovidbe Ive Mustać.
Tajnik “Udruge Petar Zoranić” Željko Belić kazao je kako Udruga brine o djeci svih stradalih mornara koju su bili zaposlenici Tankerske, Tankerkomerca i Turisthotela, a trenutačno se radi o njih četrdeset i dvoje.