Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Konkurencija sve dalje

12.12.2011. 23:00
Konkurencija sve dalje


Zadar ovakav kakav jest igra pod vidljivom psihološkom blokadom. Drugačije se ne može objasniti da vam protivnički igrač na servisu uzme 11 poena zaredom


Ostao je još Vukovar i završit će 2011. S jedne strane, godina u kojoj su odbojkaši Zadra ostvarili povijesni doseg ulaskom u Prvu A ligu, ali i godina u kojoj su u do sada odigranih 17 utakmica (7 u Prvoj B i 10 u Prvoj A ligi) svega triput pobijedili u službenim utakmicama. Kup su na Višnjiku odlučili ne igrati zbog manjka financija pa su sve službene utakmice odigrali u ligi. Utakmica u Vukovaru ne može značajnije popraviti ovaj u konačnici skroman učinak. Trenutačno mnogo važnije od onoga što je bilo u 2011. jest ono što će se dogoditi u 2012. Zadrani iz kola u kolo sve više zaostaju za konkurencijom na ljestvici i to je potvrda da se u četiri tjedna, koliko neće biti službenih utakmica, nešto treba pokušati posložiti i to na svim razinama. Jer potrošiti ovako talentiranu momčad u samo jednoj prvoligaškoj sezoni bila bi prava sportska šteta. Danas su odbojkaši Zadra, uz njihove susjede iz Ženskog košarkaškog kluba, jedini prvoligaški sastav u Zadarskoj županiji koji se može pohvaliti da u seniorskom sastavu ima igrače koji su u mlađim kategorijama imali važnu ulogu u Hrvatskog i sada su svoj razvoj nastavili u prvom sastavu. Istina, u ŽKK Zadar ove sezone su dovođenjem dvije igračice napravili mali otklon od ovog smjera, no gledano nekoliko godina unatrag i taj je klub temelje svojih uspjeha gradio postpuno, odnosno od mlađih selekcija. S te strane, odbojkaši s Višnjika imaju argumente tražiti pomoć tamo gdje se ona može tražiti. Najprije bi trebali krenuti od toga da animiraju članove kluba, a njih nije malo, za dolazak na prvoligaške utakmice. Ako ih Prva B liga u zimi hladnom, a u toplijim danima sparnom Višnjiku nije zanimala, sada su se vremena promijenila. Rang je kvalitetniji, a dvorana nudi pravi komfor. Međutim, protiv Rovinja smo izbrojili jedva 60-ak gledatelja. Jasno je da gledatelji ne osvajaju bodove niti ih gube, ali s njima ili bez njih nikako nije isto. Posebno kad je u pitanju sastav kakav je Zadar, mlada momčad podložna naglim promjenama raspoloženja. Rovinj je u tom smjeru valjda izvukao najlošije od Zadra i Marin Masnić, trener, može se nadati da je prilika za kolektivan slabi dan potrošena. Jer koliko je dvojbe oko pobjednika riješila kvaliteta gostiju, toliko su Zadrani svojom izvedbom dali Rovinju vjetar u leđa. Iako su svi sastavi koji su gostovali na Višnjiku, a bilo ih je pet, iskusniji od Zadra, ipak je dojam da Prva A liga nije toliko kvalitetno natjecanje da bi od njega trebalo strahovati.
Zadar ovakav kakav jest igra pod vidljivom psihološkom blokadom. Drugačije se ne može objasniti da vam protivnički igrač na servisu uzme 11 poena zaredom. Tolika razlika u kvaliteti ipak ne postoji, prije će biti da je u pitanju nešto drugo. Na Višnjiku će nakon Vukovara za saniranje štete imati 15 kola. Nije malo, ali ako se ne krene s konkretnim planovima, Zadru neće biti dovoljno i da ima još – 150 utakmica.


Iza Zadranki teška 2011.




Odbojkašice Zadra domaćim porazom od Drenove završile su prvi dio Prve B lige. U nikad kraćoj ligi Zadar je upisao tri pobjede koje su mu donijele deset bodova (sedmo mjesto) s kojima dolazi i neizvjesnost borbe za ostanak u nastavku sezone. Poput svojih kolega ni Zadranke 2011. neće pamtiti kao rezultatski uspješnu. Od 22 utakmice pobijedile su svega šest.


PRVA HOL


Rezultati 10. kola: Zadar – Rovinj 0:3, Karlovac – Daruvar 1:3, Opatija – Sisak 2:3, Rijeka – Šibenik 3:1, Varaždin Volley – Zagreb 3:1, Mursa Pan P.I. – Vukovar 3:1, Split – Centrometal 3:0. Zaostala utakmica 6. kola: Rovinj – Šibenik 3:0.
Redoslijed: Mursa Pan P.I. 27, Sisak, Rijeka 24, Rovinj 22, Opatija 18, Centrometal 16, Daruvar 14, Vukovar 13, Zagreb 12, Split 11, Karlovac 9, Šibenik, Varaždin V. 7, Zadar 4
U 11. kolu igraju: Vukovar – Zadar (17. prosinca, 18 sati), Zagreb – Mursa Pan P.I., Šibenik – Varaždin Volley, Sisak – Rijeka, Centrometal – Opatija, Daruvar – Split, Rovinj – Karlovac.