Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Moguće istupanje iz A-2 lige

12.12.2011. 23:00
Moguće istupanje iz A-2 lige


U Košarkaškom klubu Voštarnica već neko vrijeme se intenzivno razmišlja o gašenju seniorskog pogona koji nastupa u A-2 ligi jug, a razlog koji navodi Tomislav Klarica, predsjednik kluba, ima veze s “financijskom situacijom u kojoj se ovaj klub već duže vrijeme nalazi”. Presudan će, izgleda, biti novi gradski proračun koji bi trebao biti donesen do Božića.
– Imamo definitivno namjeru ugasiti seniorski pogon u situaciji ako ponovno budemo iz gradskog proračuna dobili tih 60.000 kuna s kojima jedva možemo platiti trenera prve momčadi. Taj iznos je za nas minoran prema troškovima koje imamo i jednostavno nećemo moći s takvim iznosom funkcionirati kroz za nas vrlo skupu A-2 ligu, a uz to i održavati pomladak koji nam je u ovom trenutku najbitniji. Stoga ćemo pričekati još tjedan dana dok se i službeno ne donese gradski proračun u kojem će vjerojatno ostati isti iznos koji smo dobili i lani. U tom slučaju morat ćemo primijeniti ovu odluku koja nam se nameće sama po sebi s obzirom na egzistencijalne potrebe naše Škole košarke te kadetskog i juniorskog pogona – kaže Klarica.
Usput rečeno, pred početak sezone od nastupa u A-2 ligi odustali su Pet bunara. U tom su se klubu odlučili samo s veteranima igrati turnire.