Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kačan i Radolović u kalendaru National Geographica za 2013.

Autor: Valentina Mlađen

12.12.2012. 23:00
Kačan i Radolović u kalendaru National Geographica za 2013.

Foto: Boris KAČAN



Zadarski fotografi još su jednom pokazali svoju kvalitetu i zasjeli na tron nekog fotonatječaja. Naime, na velikom fotografskom natječaju “Fototalent 2012”, u organizaciji National Geographic Hrvatska, uz pokroviteljstvo Mastercarda, 1. mjesto osvojio je zadarski fotograf Boris Kačan, a na istom natječaju 3. mjesto pripalo je još jednom Zadraninu Mladenu Radoloviću Mrlji.
National Geographic tražio je od svojih čitatelja da pošalju fotografiju posvećenu ljepotama Hrvatske. Na natječaj je pristiglo 1125 fotografija iz svih krajeva Hrvatske raznovrsnih motiva. U žiriju su sjedili mr. sc. Damir Tiljak, poznati fotograf i predsjednik Fotokluba Zagreb, Hrvoje Prćić, glavni urednik NGH-a, Mladen Bradvica, art-direktor NGH-a, i Ana Marija Tomašić, voditeljica marketinga NGH-a. Iako izbor nije bio lak Kačanova fotografija “Valovi” snimljena na Saharunu pomela je konkurenciju.
– Nisam očekivao nagradu, da budem iskren čak sam pomalo i zaboravio na natječaj od kad sam poslao fotografiju, ali ugodno sam iznenađen, kaže Kačan koji je pobjedničku fotografiju snimio u veljači za vrijeme hladnog, ali fotografski i više nego uspješnog zarona koji je trajao par sati.
Fotografija Mladena Radolovića Mrlje, koja je osvojila treće mjesto, snimljena je u Nacionalnom parku Kornati.
Nagrađene fotografije zadarskih fotografa naći će se u društvu još deset fotografija koje će biti objavljene u kalendaru National Geographica za slijedeću godinu.