Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Grgurovićev povratak na mjesto gdje je sve počelo

12.12.2013. 23:00
Grgurovićev povratak na mjesto gdje je sve počelo


Prije dvadeset godina mladi liječnik potpuno neočekivano dolazi raditi na otok. Susreće se s nepoznatim ljudima i njihovim još stranijim mentalitetom, otočnom izolacijom, a tu je još i briga mladog liječnika za njegove pacijente. Redaju se različiti i neobični slučajevi, smiješne situacije… U međuvremenu, tamo negdje na obzoru valja se rat, a čak ni otok izoliran na pučini ne može biti zaobiđen od ratnih zbivanja pa tako i novostečeni prijatelji doktora uvlače u priču s oružjem i gerilskom otočnom organizacijom koja će u slučaju potrebe preuzeti brigu o lokalnom stanovništvu u borbi s neprijateljem.
Ukratko, ovo bi bila srž kratkog romana “Doktor na otoku” Dražena Grgurovića, bivšeg dogradonačelnika Zadra, sadašnjeg dopredsjednika Gradskog vijeća i liječnika po struci, koji je izdala riječka izdavačka kuća Adamić.
Prvo otočno predstavljanje, ujedno za Zadarsku županiju, nakon onog zagrebačkog na Interliberu, knjiga “Doktor na otoku” imat će u subotu, 14. prosinca, u 11.15 sati, u dvorani Pučkog učilišta u Preku. Uz samog autora, u programu i predstavljanju knjige sudjelovat će voditelj Ivo Antić, glumci Denis Brižić iz HNK Rijeka i Dramska skupina prirodoslovno-grafičke škole te klapa “Nandino”.