Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mala Glasgow gradnja preuzela Croatiju

12.12.2013. 23:00
Mala Glasgow gradnja preuzela Croatiju


Glasgow gradnja dobila je u ovršnom postupku na Općinskom sudu u Zadru Apartmansko naselje Croatia Poljoprivredne zadruge Nova zora iz Sv. Filipa i Jakova u stečaju.
Glasgow gradnja od stečajnog dužnika potražuje 65,4 milijuna kuna kao razlučni i stečajni vjerovnik. Nekretnina joj je prodana za 36,5 milijuna kuna koji će joj biti odbijeni od ukupnog duga, kako je rekao stečajni upravitelj Frane Zvonimir Negro na ročištu za diobu kupovinu u nastavku stečajnog postupka na propalim filipijanskim divom u sudnici Tomislava Jurline. Naime, osim apartmanaskog naselja u vlasništvu Nove zore je bilo i oko 170 hektara plodne zemlje koja je već dijelom prešla u vlasništvo tvrtke Eko Biograd, ugovorima zaključivanim neposredno prije proglašenja stečaja.
Diobi kupovine prisustvovao je zagrebački odvjetnik i vlasnik Glasgow gradnje Davor Galetović. Galetović je na Trgovački sud došao u društvu Zorana Pripuza koji je također prisustvovao diobi kupovine kao predstavnik javnosti. Riječ je o bratu Petra Pripuza, tzv. hrvatskog “kralja otpada”.