Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tradicija koja ostaje

12.12.2013. 23:00
Tradicija koja ostaje


Na ovogodišnji dvadeseti jubilarni šahovski turnir “Zadar Open 2013.”, koji počinje u nedjelju u hotelu Falkensteiner, do sada je prijavljeno sedamdeset igrača iz osam zemalja. Kada se ovoj brojci dodaju domaći igrači plus još stranci koji će se prijaviti u zadnji tren na ovogodišnjem turniru može se očekivati do 120 šahista. Snagu turnira jamči već do sada prijavljenih sedamnaest muških velemajstora i jedna velemajstorica.
Zadar je jedan od rijetkih gradova koji je održao tradiciju organiziranja jakog šahovskog turnira koji svojom kvalitetom i snagom, a osobito stupnjem organizacije i gostoprimstva igrača gostiju nadmašuje većinu drugih. Predsjednik organizacijskog odbora Radovan Dunatov podsjetio je kako je sve počelo.
– Počeli smo 1994. godine. To je bilo teško razdoblje za naš grad, a turnir smo organizirali u vrijeme Božića pa smo ga nazvali Božićnim turnirom. U međuvremenu smo preuzeli formu u koje se igraju dva turnira A i B. Nadamo se da će i ovogodišnji turnir biti kvalitetan kao i lani – rekao je Dunatov čime je samo potvrdio da su u Zadru i u organizacijskom pogledu pratili najnovije šahovske trendove.