Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pokazali bogatstvo koje krije naša plodna zemlja

12.12.2016. 23:00
Pokazali bogatstvo koje krije naša plodna zemlja


Zadarski župan Stipe Zrilić otvorio je jučer 11. Naše male gušte. Prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira Naši mali gušti tradicionalni je dio Adventa u Zadru, a ove godine okuplja 81 izlagača, od čega 23 iz Zadarske županije te tri iz Slovenije. Za tu priliku podignut je veliki šator na Trgu pet bunara u kojem će se sljedećih 12 dana Zadranima ponuditi široki asortiman proizvoda malih proizvođača.
– Ove godine, na našoj priredbi nema samo gospodarskog dijela. Tu su i škole, muzeji, turističke zajednice, udruge i sl. Svi oni okupljeni su u toj sinergiji, sa zajedničkim ciljem izgradnja boljeg i kvalitetnijeg života. U financiranju izložbe sudjelovala je Hrvatska gospodarska komora, turističke zajednice grada i njegove županije, te Ministarstvo gospodarstva. Svi oni su zainteresirani za kvalitetan razvoj našeg grada a nadamo se da će i sljedećih dana to uvažiti i naši građani koji će posjetiti ove prostore, rekao je predsjednik HGK Županijske komore Zadar Darijo Jurin.
Dio stalnih višegodišnjih izlagača odmah je iskazao zadovoljstvo jer je organizator uslišio njihove molbe i za 30 centimetara povećao izložbeni prostor svakog izlagača. Zadarski župan Stipe Zrilić ukazao je na veliku ljubav, umijeće i kreativnost da bi se uopće ponudio ovaka asortiman.
– Izložbe poput ove poticaj su svim proizvođačima te da će izlagači koji se predstavljaju, pokazati bogatstvo koje krije u sebi plodna zemlja, a svojim nastupom možda i potaknuti neke od svojih sumještana da se vrate djelatnosti svojih djedova i sačuvaju tradiciju zemljoradnje. Na nama je da što bolje iskoristimo EU sredstva, prvenstveno ona namijenjena ruralnom razvoju, istaknuo je Zrilić.