Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Donatori i ove godine pomogli u akciji darivanja

13.12.2017. 14:23
Donatori i ove godine pomogli u akciji darivanja


U doba darivanja uključila se već tradicionalno i Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije, koja je i ove godine na blagdan sv. Lucije darovala djecu svojih članova.
– Ove godine ćemo podijeliti 58 poklona, a svake godine tradicionalno koliko smo u mogućnosti osiguramo darove za svu našu djecu. Uglavnom, naši donatori su Grad Zadar i Zadarska županija, a ovo je već 12. godina da darujemo našu djecu, kazao nam je Jere Zurak, predsjednik Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije. Ovom prigodom na adresi u Molatskoj ulici sreli smo 5-godišnje blizance i 9-godišnju djevojčicu, svatko sa svojim darom uz osmijeh na licu i znatiželjno zapitkivanje što se sve nalazi u njihovoj ukrasnoj vrećici.
Uz darove za djecu i ove godine Udruga je uz posredovanje Hrvatskog crvenog križa osigurala pakete pomoći za svoje socijalno najugroženije članove.
– U paketima su hrana i higijenske potrepštine i već smo podijelili 15-ak paketa, a dobili smo sveukupno 50 paketa, a tijekom cijele ove godine i 150 obitelji dobit će pomoć, kazao je Zurak.