Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Od klasike do jazza

Autor: Ante Rogić

13.01.2010. 23:00
Od klasike do jazza


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u srijedu navečer održan je koncert ansambla “Acoustic project” Zagrebačke filharmonije.
Ansambl “Acoustic project” je osnovan na inicijativu članova Zagrebačke filharmonije, flautistice Renate Penezić i kontrabasista Dubravka Palanovića, a svojom programskom koncepcijom usmjeren je na širok spektar stilova glazbe 20. i 21. stoljeća, u rasponu od klasike do jazza. Jedan od motiva za osnivanje ovog ansambla bila je želja za nesvakidašnjim kombinacijama zvuka i novim mogućnostima koje pružaju instrumenti ansambla. Poticanje hrvatskih skladatelja u slobodnom eksperimentiranju sa zvukom u bilo kojoj kombinaciji glazbala te kontinuiranim izvođenjem njihovih skladbi, promicati i popularizirati domaća ostvarenja u zemlji i inozemstvu također su ciljevi ansambla Acoustic project. Samo ime ansambla sugerira promjenu. Svaki koncert je novi početak, nova ideja, novi eksperiment, dakle novi zvučni projekt. Ansambl ima svoj ciklus koncerata “Za noćne ptice” u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu u okviru kojeg su održali već šest koncerata.
Članovi ansambla su Dani Bošnjak, flauta, Branko Mihanović, oboa, Mario Čopor, klavir, Ivana Cvetkovski, bajan(harmonika), Marko Mihajlović, udaraljke, Stanislav Muškinja, udaraljke, Martina Sačer, violina, Josip Novosel, violina, Aleksandar Jakopanec, viola, Jasen Chelfi, violončelo, Dubravko Palanović, kontrabas
Na zadarskom koncertu izvedene su brojne skladbe iz različitih stilova glazbe 20. i 21.stoljeća, u rasponu od klasike do jazza.