Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Radno do proljeća

Autor: Andrija Dešpoja

13.01.2010. 23:00
Radno do proljeća

Foto: Filip BRALA



Tek su počele pripreme, no može se zaključiti kako su svi igrači vrlo ozbiljno shvatili svoje obveze i zadatke tako da ide sve po zacrtanom programu – kaže Jurić


Kotač zamašnjak priprema se zakotrljao na Stanovima gdje se traži prava form(ul)a za proljetni nastavak HNL-e u kojem se igra preostalih 13 kola. S 28 igrača na raspolaganju trener Dalibor Zebić i njegov pomoćnik Zvonimir Jurić pokušat će stvoriti igru i atmosferu s kojom će biti konkurentni u nastavku prvenstva, a glavni cilj je osigurati ostanak u ligi za što će trebati skupiti dobru zalihu bodova. Bez rada nema ni za nata, a intenzitet s dva treninga dnevno odaje sliku odlučnosti da se nestabilna forma iz jesenskog dijela ne želi ponovno proživljavati na Stanovima. Kratki izvještaj nakon prva dva dana početka priprema dao je pomoćni trener Jurić koji je zadovoljan pristrupom igrača koji sigurno imaju dosta motiva da se bodovni saldo na proljeće bitno popravi.
– Tek su počele pripreme, no može se zaključiti kako su svi igrači vrlo ozbiljno shvatili svoje obveze i zadatke tako da ide sve po zacrtanom programu. Trenira se dva puta dnevno. Ujutro na fizičkoj spremi u dvije grupe zbog velike koncentracije igrača, a popodne svi zajedno na terenu s loptom i primjetna je velika želja za dokazivanjem. Poznato im je svima da nitko nema zagarantiranu poziciju u prvih 11, nego svi kreću od nule.
Planirate neku pripremnu utakmicu prije odlaska u Poreč?
– Imamo u planu odigrati s Raštanima, za desetak dana netom prije odlaska u Poreč 25. siječnja, zavisi kad će njima početi pripreme. Taj dio s pripremnim utakmicama ćemo više prakticirati u tom drugom dijelu priprema koje nas očekuju u Poreču. Tamo ćemo lakše naći nekog protivnika, nego sada kad dosta klubova tek ulazi u svoje pripreme periode. Do početka prvenstva 20. veljače imat ćemo dosta testiranja i prilike da isfiltriramo sustav i sastav s kojim ćemo krenuti u proljetni dio – završio je Jurić kratki izvještaj sa Stanova.