Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Dubrava melem za Dardu

13.01.2011. 23:00
Dubrava melem za Dardu


Ide nam u prilog to što Dubrava u dva dana igra dvije teške utakmice te računamo da će biti iscrpljeni i s razmišljanjima na Kup utakmici sa Zadrom – kaže Škifić
U stožeru Borik-Puntamike vrše se posljednje pripreme za subotnji prvenstveni ogled kontra Dubrave u Jazinama. Priželjkuje se pobjeda kojom bi se održali lijepi izgledi za ostanak na visokim pozicijama na ljestvici. Za sada je to treće mjesto, no svjesni su “zeleni” da ih kiks može dovesti u vrlo nezahvalnu situaciju te treba Dubravu apsolvirati s dva boda više na kontu. Ako je suditi po posljednjem ogledu Puntamičana u Dardi nema razloga za optimizam, a pozitivan pogled ipak je neskriven u razmišljanjima ponajboljeg Plantakova igrača u Baranji Jure Škifića.
– U Dardi nismo bili na visini zadatka. Imali smo dva različita lica, tj. prvo poluvrijeme u kojem nismo uspjeli materijalizirati dobru igru i prednost od pet do šest poena. Ušli smo u drugi dio tek s minimalnom prednošću i domaćin je krenuo vrlo agresivno. Mi smo se pogubili i za tren smo se našli u debelom minusu. Taktički nismo odradili te minute dobro i odmah se to osjetilo na rezultatu. Njih je krenuo šut i teško je bilo nešto više popraviti.
Dubrava bi Puntamičanima trebala poslužiti kao melem za taj poraz. Pobjeda se nameće kao imperativ, a olakšati posao bi Boriku trebao olakšati i Zadar koji je jučer s Dubravom igrao u Kupu Krešimira Ćosića.
– Ide nam u prilog to što Dubrava u dva dana igra dvije teške utakmice te računamo da će biti iscrpljeni i s razmišljanjima na Kup utakmici sa Zadrom. No ne možemo se zavaravati na račun svega toga. Podcjenjivanje i pristup lako ćemo nikad nije donio ništa dobroga. Koncentrirani smo na našu igru i normalno priželjkujemo pobjedu za koju ćemo morati dobro oznojiti dres.
Optimizam se može graditi na veseloj činjenici da su svi zdravi i spremni za utakmicu.
– Svi smo konačno u punom pogonu, što je rijetkost. Čak je i dugo odsutni Troskot počeo trenirati. Imamo dobru, radnu atmosferu na treninzima te vlada jedno pozitivno ozračje pred subotu – zaključio je Škifić.
 


Mladost opasnost


Najveća prijetnja iz Dubravinih redova za ambicije Zadrana dolazi od najmlađih Gnjidićevih igrača.
– Najveća opasnost je Dario Šarić koji unatoč svojoj mladosti i neiskustva posjeduje kvalitetu za napraviti velike probleme. Morat ćemo pripaziti na njega i ograničiti mu učinak. U posljednjem našem ogledu, pred Božić u Kupu on nije bio raspoložen. No tada su nas izneredila druga dvojica njihovih mladaca, Brzoja i Ćubrić. Snaga im je u mladosti i nekolicini iskusnih igrača koji održavaju ravnotežu u momčadi. Ipak, mislim da su puno opasniji u svojoj dvorani nego u gostima.