Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Preko lidera se traži peta pobjeda sezone

13.01.2012. 23:00
Preko lidera se traži peta pobjeda sezone


Pored motivacije bitna je i priprema koju smo kvalitetno odradili nakon utakmice u Šibeniku i mogu garantirati da će igrači dati svoj maksimum – kaže Neven Plantak


Nakon gostovanja u Šibeniku kod Jollyja u utorak košarkaši Sonik-Puntamike nastavljaju A-1 ligaško natjecanje u nedjelju kada u Jazinama dočekuju lidera Splita. Bez ikakve sumnje jedna od najjačih, ali i najlakših utakmica sezone, jer su Splićani protivnik protiv kojeg se i nema puno toga za izgubiti dok bi eventualna pobjeda bila velika injekcija samopouzdanja igračima u zelenom za nastavak sezone. Posljednjih sezona situacija je bila slična ovoj sadašnjoj. Split dolazi s bremenom favorita i sigurnog putnika u Ligu za prvaka dok Puntamičane vjerojatno očekuje teška borba za ostanak do posljednjeg kola. Mogu li igrači pod vodstvom Nevena Plantaka napraviti mali podvig i uzeti mjeru žutima trebat će pričekati nedjelju, no sigurno je da igračima neće nedostajati motivacije da se predstave u ovogodišnjoj domaćoj premijeri svojim navijačima u što boljem svjetlu.
– Split je favorit u ovoj utakmici, a to će najbolje potvrditi i najobičniji pogled na ljestvici koji kazuje da su oni prvi, a mi predzadnji. Pored toga Splićani u svojim redovima imaju nekolicinu iznimno iskusnih igrača dok je kod nas situacija dijametralno suprotna s obzirom na neiskustvo i mladost u našoj svlačionici. Žutima je velika prednost što već četiri godine imaju praktički isti roster što kod nas nije nikako slučaj. Imaju Mimicu i Subotića koji igraju u životnoj formi, pored njih tu su vrlo skakački neugodni Sobin, Grgurović i Dijan dok uz ovu petoricu starijih i iskusnijih imaju pravu plejadu mladih igrača predvođenu ozlijeđenim Katićem, te Babićem i Najevom.
 Vaše igrače neće biti potrebno dodatno motivirati.
– Kad dolazi lider prvenstva onda dodatna motivacija nije potrebna. Pored motivacije bitna je i priprema koju smo kvalitetno odradili nakon utakmice u Šibeniku i mogu garantirati da će igrači dati svoj maksimum, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu treba vidjeti. Definitivno je želja izbjeći velike amplitude koje nam se događaju ove sezone, a posebno se to vidjelo na prošlom susretu protiv Jollyja kad smo pokazali dva suprotna lica u prvoj i drugoj četvrtini. Variramo od odličnog do katastrofalnog samo što nam uvijek ove katastrofalne dionice odnesu prevagu na konačnom rezultatu. Zato nema prevelike filozofije već jedino priželjkujem da ćemo pokazati više ovog dobrog našeg izdanja nego ovog lošijeg.
U Šibeniku ste imali velikih problema s obrambenim skokom, te šutom za tri i slobodnim bacanjima. Kako eventualno doskočiti ponavljanju tih problema za ovaj dvoboj?
– Definitivno najviše bode u oči taj obrambeni skok koji možemo i moramo bolje zatvarati. To nam je u posljednjim utakmicama ozbiljan problem i igrače sam posebno upozorio na taj detalj. Što se šuta tiče tu je teško išta promijeniti na bolje ili na gore, jer je poznato da je šut varijabilan i nepredvidiv. Ne možemo se pohvaliti ove sezone da smo precizni, no isto tako je i logički nadati se da će se taj segment popraviti, nadam se već protiv Splita. Izgleda da imamo određen problem psihološke naravi kad promašujemo 15 slobodnih bacanja ili ne zabijemo nijednu tricu iz 13 pokušaja – zaključio je Plantak.


Jurjević: Tradicija na našoj strani




Kapetan “zelenih” Marino Jurjević ne dvoji da će u nedjelju posjetitelji Jazina imati što vidjeti. Kako i ne bi kad dolazi lider lige koji nije često ove sezone priznavao svojim protivnicima poraz. Međutim tradicijski gledano posljednjih sezona “žuti” se i nisu baš oslađivali bodovima unatoč kvalitetnijim i iskusnijim rosterima na Gripama. Slično je i ove sezone, kapetan Jurjević je s 27 godina na leđima jedan od najiskusnijih i predvodi izuzetno mladu momčad Sonik-Puntamike koja će u nedjelju tražiti prvu ovogodišnju pobjedu u Jazinama.
– Nakon Šibenika gdje smo imali odličnih prvih 10 minuta, pa smo pali u nastavku i ostali bez bodova, ovog puta protiv lidera lige očekujemo da ćemo uspjeti održati to razdoblje bolje igre dosta duže. Dolazi nam momčad koja je uz Zadar najjača u ovoj ligi, no isto tako znamo da nisu ni prijašnjih sezona dobro prolazili u Jazinama, pa nas optimizam ne napušta da bi tako moglo biti i ovu nedjelju. Iskusniji su, kvalitetnije popunjeni na svim pozicijama u momčadi, međutim ako damo sve od sebe definitivno imamo priliku ostvariti tu prvu ovogodišnju domaću pobjedu.