Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uvjetne osude kao mjera upozorenja

13.01.2012. 23:00
Uvjetne osude kao mjera upozorenja


Fuško se branio sa slobode, pa nije došao čuti presudu. Igor Josipović pak, zbog još jednog sudskog postupka koji protiv njega treba započeti na Županijskom sudu u Zadru, iako je uvjetno osuđen, ostaje iza rešetaka zadarskog Istražnog centra


Sanelu Fušku u petak je na Županijskom sudu u Zadru kao, kako je naglasila predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić, mjera upozorenja izrečena uvjetna osuda odnosno kazna zatvora u trajanju od pet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, a uvjetno je osuđen i Igor Josipović kao drugooptuženi u ovoj priči. Njemu je izrečena zatvorska kazna od osam mjeseci uvjetno također, na dvije godine, zbog kokaina.
Naime, prema optužnici zadarskog tužiteljstva – Sanel Fuško je bio optužen da je 17. prosinca 2009. godine oko 21 sat u Zadru u unajmljenom fiat puntu zadarskih registracija” s namjerom daljnje prodaje u džepu hlača držao plastičnu vrećicu sa 6,04 grama kokaina, a tu drogu mu je nešto ranije, oko 17.30 sati u mjestu Stankovo kod Jastrebarskog dao Igor Josipović na ime duga od 1.700 kuna za obavljene keramičarske radove” – pisalo je u optužnici.
U obrazloženju presude sutkinja Grancarić je naglasila kako je pri izricanju kazne Sanelu Fušku kao olakotna okolnost uzeta u obzir činjenica da do sada nije bio osuđivan, priznanje kaznenog djela, činjenicu da je otac dvoje malodobne djece te primjeren stav pred sudom dok otegotnih okolnosti nije bilo kao i u Josipovićevom slučaju.
Sanel Fuško se branio sa slobode, pa se nije pojavio na izricanju presude.
 Igor Josipović pak, zbog još jednog sudskog postupka koji protiv njega treba započeti na Županijskom sudu u Zadru, a isto je riječ o kaznenom djelu iz domene zlouporabe opojne droge, iako uvjetno osuđen, ostaje iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.