Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Veliko zadarsko srce!

13.01.2012. 23:00
Veliko zadarsko srce!


Sinoćnja akcija Lige protiv raka treća je takve vrste, a ove godine skupljala su se sredstva potrebna za rad besplatnog telefona za pružanje psihološke pomoći oboljelima od raka, kao i članovima njihovih obitelji


Spremni pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, Zadrani su još jednom pokazali kako imaju zaista veliko srce. A kad se dobro djelo spoji s obiljem smijeha pozivnica nije bila ni potrebna kako bi se napunilo Hrvatsko narodno kazalište Zadar na predstavi “Stilske vježbe” u akciji Lige protiv raka Zadar “Smijeh kao lijek”.
– Karte su planule doslovno za dva sata i što se tiče prihoda svoj cilj smo već postigli. To samo pokazuje koliko smo dobre specijaliste za smijeh izabrali. Očekujem, kao i svih ovih godina da će naši sugrađani pozdraviti ovakvu akciju odazivom i svojim nastojanjima da budu uz nas i dalje, kazala je Lada Šokota iz Lige te je pozvala građane, a osobito mlade, da im se pridruže i u novim prostorijama u Veslačkoj ulici u koje bi trebali useliti idući tjedan te volonterstvom, ali i terapijom smijehom pomažu drugima.
Sinoćnja akcija Lige protiv raka treća je takve vrste, a ove godine skupljala su se sredstva potrebna za rad besplatnog telefona za pružanje psihološke pomoći oboljelima od raka, kao i članovima njihovih obitelji. Kako bi se Zadrani u akciji “Smijeh kao lijek” doista i nasmijali u Ligi ništa nisu prepustili slučaju te su tako na zadarsku pozornicu doveli Peru Kvrgića i Lelu Margitić u najdugovječnijoj predstavi na svijetu “Stilskim vježbama” Raymonda Queneaua u režiji Tomislava Radića. Dobro uigrani tandem, koji već 44 godine puni kazališne dvorane ovom predstavom, nasmijavao je publiku od prvog do posljednjeg trenutka predstave kada su nagrađeni bogatim aplauzom za svoj trud.
– Želimo i ovom akcijom jednom zauvijek izbaciti onaj sinonim da je rak smrt. Rak je izlječenje, a večeras ćemo ga liječiti smijehom. Recept je napravljen i preporučujem sugrađanima da se smiju i dalje, rekla je gospođa Šokota.
Liga protiv raka Zadar uspješno je prešla još jednu stepenicu u svojoj borbi s ovom opakom bolesti, a slijedeći korak je besplatni telefon za pružanje psihološke pomoći svim sugrađanima oboljelima od raka. U taj projekt bit će uključeni liječnici, psiholozi, ljudi koji su preboljeli određene vrste raka i svi ostali zainteresirani i voljni pomoći.