Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjeda za prvo mjesto

Autor:

13.02.2009. 23:00
Pobjeda za prvo mjesto

Foto: Filip BRALA



U 15. kolu A-2 lige jug na redu je i najjača utakmica između drugoplasirane Voštarnice i lidera Kaštela. Derbi koji će najvjerojatnije sedam kola prije kraja lige dati odgovor koji će klub u kvalifikacije za Prvu ligu. U prvom susretu Voštarnica je poražena s visokih 17 razlike i ambiciozni Kaštelani predvođeni iskusnim strategom Predragom Kruščićem samo su jednom poraženi i to prije dva kola u Šibeniku kod Klesara Kebo. Taj krivi korak u Voštarnici nisu iskoristili jer su u istom kolu Vodičani spriječili promociju Voštarnice na prvo mjesto. Večerašnji dvoboj prilika je da se pobjedom “Vošta” izjednači na ljestvici s liderom iz Kaštela. Još kad bi se nekim čudom uspjelo anulirati visokih minus 17 (55:72) iz prvog susreta, onda bi se u “zelenih” pojavila objektivna šansa za kvalifikacije za Prvu ligu.
– Nama je najvažnija pobjeda i onda čekati njihov kiks u preostalih sedam kola što će biti vrlo upitno zbog nekonkurentnosti ostatka lige. To ganjanje razlike mogao bi biti dvosjekli mač, jer si onda u situaciji da izgubiš utakmicu ako te ne krene. Još ćemo odlučiti do početka utakmice kojom varijantom ćemo izaći na parket – kazao je pred derbi trener Voštarnice Rajko Vidaković.
Kvaliteta Kaštela je na razini A-1 ligaša. Odakle dolazi najveća opasnost iz njihovih redova?
– Njihova najveća prednost je što imaju deset jednakih igrača s kojima se održava njihov visok ritam. Od igrača valja istaknuti visoko krilo Mandića koji može napraviti razliku na terenu, dok su im glavni motori četvorka Lozančić i organizator igre Kragić. Naša šansa je uspostavljanje brze igre koja njima ne odgovara te u obrani zatvoriti prilaze reketu i prisiljavati ih agresivnošću na što više nerezonskih šutova – analizirao je Kaštela Vidaković.
Utakmica od velikog značenja za obje momčadi počinje danas u 17 sati i želja je trenera Vidakovića da se napune Jazine i Voštarnici pruži podrška s tribina, kako bi uspjeli naplatiti odličnu sezonu zasjedanjem na prvo mjesto A-2 lige.


 A-2 LIGA


U sjeni derbija između Voštarnice i Kaštela odigrat će svoje utakmice ovog vikenda i ostala dva zadarska predstavnika u A-2 ligi. Jazine na krilima četiri uzastopne pobjede dočekuju Vodice koje su nedavno nanijele drugi poraz Voštarnici i bit će sigurno vrlo zanimljiva utakmica, dok Pet bunara gostuju u Drnišu kod DOŠK-a.
Raspored 15. kola: Voštarnica – Kaštela (subota, 17) Jazine – Vodice (nedjelja, 10), DOŠK – Pet bunara, Solin – Klesari Kebo, Cetina – Omiš Galeb, Dalvin 2001 – Mislav.