Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ples pod maskama za najmlađe

Autor: Anamarija Bilan

13.02.2010. 23:00
Ples pod maskama za najmlađe

Foto: Adam VIDAS



Svoje plesno umijeće pokazalo je oko 250 djece vrtiće i školske dobi koja ritmiku i ples uvježbavaju u sekcijama vrtića i osnovnih škola Zadra i Zadarske županije


Nedjeljno jutro u Arsenalu bilo je rezervirano za maskenbal za najmlađe. Udruga za promicanje ritmike i plesa “Ritam” iz Zadra tamo je organizirala ples pod maskama za djecu.
Svoje plesno umijeće pokazalo je oko 250 djece vrtiće i školske dobi koja ritmiku i ples uvježbavaju u sekcijama vrtića i osnovnih škola Zadra i Zadarske županije.
 – Ovaj ples pod maskama je tradicionalni događaj naše udruge. Osim njega svake godine održavamo božićni koncert za roditelje, poslije kojeg se pripremamo za karnevalski dio tijekom kojeg imam ples pod maskama i razne priredbe, a u svibnju pripremamo završni koncert za roditelje. Ovo je prvi put da smo u Arsenalu i zahvaljujemo organizatorima što su nam omogućili da budemo u ovom toplom i ugodnom prostoru, rekao je Božidar Gutić, predsjednik Udruge za promicanje ritmike i plesa koja obuhvaća djecu i mladež Zadra i županije. Dodao je kako je na plesu bilo 500-tinjak posjetitelja koji su došli podržati svoje najmlađe.
Svoju hrabrost i umijeće na plesnom podiju okupljenoj publici najprije su pokazali najmlađi sudionici plesa pod maskama – djeca iz vrtića. Na plesu u Arsenalu su tako prve nastupile Pčelice Maje iz vrtića – Zadarski predškolci, Mrkvice iz Posedarja, Klauni iz Škabrnje, Indijanke iz Poličnika, Dalmatineri iz Sukošana te Zečići iz Vrsi.
Nakon njih pred svjetla pozornice i publiku su izašli mlađi školarci i to redom – Pink Panteri iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, Rokerice iz Privlake, Navijačice iz Škabrnje, Otkačene cure iz Poličnika. Can-can su plesale djevojčice iz Galovca, poslije njih su na pozornicu doletjeli Anđeli iz Sukošana, Mačke iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, te Kaubojke iz Zemunika. Poslije njih nastupile su i Reperice iz Murvice, Policajci iz Posedarja, još jedne navijačice iz Murvice, Vještice iz Arbanasa, Pipi Duga Čarape iz Briševa, Crnkinje iz Galovca, Vampiri iz Vrsi te još jedni Vampiri, ali iz Poličnika, te još jedne Mačke, ali iz Posedarja.
Sve plesačke skupine su pokazale zanimljive koreografije kojima su oduševile okupljenu publiku.