Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Da smo izgubili, ne bi nas bilo

13.02.2011. 23:00
Da smo izgubili, ne bi nas bilo


U subotu su u Novigradu, u povodu obilježavanja akcije Maslenica te pogibije članova Hrvatske ratne mornarice i 2. gardijske brigade, vijence na spomen obilježja položili predstavnici udruga Crne mambe, Gromovi, Vanga iz Pule, Dragovoljci HRM-a, Dragovoljci veterani Domovinskog rata, Marinci HRM-a Knez Domagoj, Bošnjaci proizašli iz Domovinskog rata te predstavnici Općine Novigrad, Državne uprave Zadarske županije i Grada Zadra.
Okupljena masa prisjetila se poginulih boraca, koji su za obranu zadarskog zaleđa i stvaranje neovisne Hrvatske dali ono najvrjednije, život.
– Svake godine dolazimo tu kako bismo odali počast našim suborcima i prijateljima. Petnaest godina se prisjećamo naše teško stečene pobjede nad brojčano jačim pripadnicima srpske elitne postrojbe. Ovo je mjesto gdje su se našli sjever i jug, mjesto gdje smo se ujedinili i napravili bitan korak za daljni ishod rata na ovom području. Da smo slučajno izgubili ovu bitku, situacija bi bila drugačija. Na sreću, tog puta je pobijedilo dobro, govorio je Ivica Šaparić Ninđa, predsjednik Udruge Crne mambe.
Na svečanosti polaganja vijenaca sudjelovao je i brod Hrvatske ratne mornarice “Novigrad”, koji je posebno za ovu priliku uplovio u obližnju uvalu, i u nekoliko navrata ispalio hice u znak sjećanja na poginule borce. Bio je ovo bitan dan za Novigrad i novigradsko zaleđe, što je istaknuo i načelnik Općine Novigrad, Joso Klapan.
– Svima koji su se zadržali na ovom području ratnih godina, akcijom Maslenica vraćena je nada i vjera u dugo iščekivanu slobodu. Tu smo da obilježimo taj dan te da se prisjetimo svih onih koji su dali život za ovu državu, istaknuo je Klanac.