Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Dvojici mladića liječnici se na JIL-u bore za život

13.02.2011. 23:00
Dvojici mladića liječnici se na JIL-u bore za život


Vozač “alfa romea” je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolnika i udario u stablo pokraj zgrade “peglica”. Ozljede opasne po život zadobili su 27-godišnji vozač, šest godina mlađi suvozač, dok je 23-godišnji putnik teško ozlijeđen
Brza vožnja gradskim prometnicama uzrok je dviju prometnih nesreća u kojima su u nedjelju tijekom noći i jutra teško ozlijeđena petorica mladića iz Zadra, a dvojica od njih u životnoj su opasnosti.
Prva nesreće dogodila se nedaleko od “peglice”, u samom centru grada na Poluotoku, i to u nedjelju tri sata nakon ponoći. Policija navodi da je uzrok nesreći neprilagođena brzina kojom se 27-godišnji vozač alfa romea zadarskih registracija kretao nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolnika i potom udario u stablo. Od siline udarca 27-godišnji vozač i njegov šest godina mlađi suvozač zadobili su po život opasne ozljede, obojica u predjelu prsnog koša i glave, nakon čega su smješteni na JIL.
Teško je ozlijeđen i treći mladić, 23-godišnji putnik iz istog vozila, no srećom, on je izvan životne opasnosti.
Svega sedam sati kasnije na predjelu Bulevara dogodila se druga nesreća u kojoj su ozlijeđena dvojica vozača. Nesreća se dogodila oko 10 sati kada je 22-godišnji vozač mercedesa zadarskih registracija, kretajući se prema izlazu iz grada, uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom, prešao preko travnate površine u suprotnu dvotračnu kolničku traku i direktno se sudario s opel corsom koja mu je dolazila u susret.
Na mjesto nesreće izišle su sve hitne i dežurne službe. Vatrogasci su pomogli vozaču corse izaći iz vozila, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezen na Odjel kirurgije, a nedugo potom dovezen je i vozač mercedesa koji se naknadno požalio na bolove. Policajci su obavili očevid i alkotestirali vozače, a pokazalo se kako ni jedan ni drugi nisu pili. Više o detaljima nesreće, brzini kretanja i uzroku, znat će se tek nakon što vještak prometne struke obavi svoj dio posla.
Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je mladi vozač “mercedesa” policajcima ispričao kako je kontrolu nad vozilom izgubio nakon što mu je pukla guma, no jučer nam tu informaciju u dežurstvu zadarske policije nisu htjeli potvrditi.
Prema crnoj statistici Policijske uprave zadarske brzina se pokazala kao najčešći uzrok kod teških prometnih nesreća koje nerijetko završavaju tragično. Od početka godine do danas na cestama Zadarske županije u prometu je živote izgubilo petero ljudi, a krivac za izgubljene živote mahom je brzina, nerijetko u kombinaciji s alkoholom i opojnim drogama.