ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Izabrani predsjednici ogranaka Brodarica i Jazine I

13.02.2011. 23:00
Izabrani predsjednici ogranaka Brodarica i Jazine I


Sukladno Statutu SDP-a Hrvatske i Odluci zadarskog Gradskog odbora SDP-a o organizaciji mjesne samouprave na području Grada Zadra ondje gdje za to postoje uvjeti, ove subote zadarski socijaldemokrati osnovali su prve mjesne ogranke na području Zadra, te na taj način udarili temelj za decentralizaciju i osnaživanje stranke u Zadru, priopćili su iz stranke. Izbornim sjednicama podršku je došlo iskazati gotovo cijelo vodstvo zadarskog SDP-a – predsjednica Ingrid Antičević Marinović, potpredsjednici Nikola Turčinov i Sabina Glasovac, te članovi Predsjedništva Omerka Šarić, Darko Vrdoljak i Suzana Jakovac.
Za predsjednika mjesne organizacije Brodarica na izbornoj sjednici jednoglasno je izabran Dragan Ranj i tako postao prvi predsjednik mjesne organizacije na području Grada Zadra. Za njegovu potpredsjednicu izabrana je Martina Antić, a za tajnicu organizacije Radoslava Gregov. Novoizabrani predsjednik Dragan Ranj istaknuo je da je skretanje pozornosti na sve ono što tišti građane pojedine gradske četvrti, te pomoć u rješavanju njihovih problema i zastupanju njihovih ideja jedini i pravi put lokalnog političkog djelovanja.
Nešto kasnije u prostorijama MO Jazine I osnovana je i druga mjesna organizacija SDP-a. Za predsjednika mjesne organizacije Jazine I izabran je Emilio Krstić, za potpredsjednika Petar Butić, a za tajnicu Silvija Banić. Na nedavno provedenim izborima za vijeća mjesnih odobora lista koju je predvodio upravo Krstić ostvarila je odličan rezultat koji je SDP-u omogućio da zajedno s koalicijskim partnerima formira većinu u Vijeću MO-a Jazine I. Stoga je Krstić u kratkom obraćanju članovima izrazio vjerovanje da mladi ljudi postaju sve svjesniji važnosti osnaživanja socijaldemokracije i da će im se pridružiti u provođenju programa koji građanima jamči veću autonomiju i važnost vijeća mjesnih odbora.