Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Provalio u kuću, ukrao stvari pa se odvezao ukradenim vozilom

13.02.2011. 23:00
Provalio u kuću, ukrao stvari pa se odvezao ukradenim vozilom


Nakon što je provalio u jednu obiteljsku kuću i iz nje pokrao razne stvari koje je potom spremio u ukradeno vozilo, još uvijek nepoznati lopov otkriven je na Ininoj benzinskoj crpki u Jazinama, odakle je pobjegao u nepoznatom pravcu ostavivši i automobil i plijen.
Policija navodi kako je nepoznati kradljivac provalu počinio u vremenu od protekla tri dana u Ulici Vatroslava Lisinskog. Iz kuće je ukrao jedno računalo, CD-player, set kuhinjskih noževa, mikrofon i jednu košulju nakon čega je ukradene stvari stavio u vozilo marke “opel omega”, čije je ključeve pronašao u kući 76-godišnjeg Zadranina, a potom se s vozilom i plijenom dao u bijeg.
Međutim, u subotu oko 15 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici, na benzinskoj postaji Ine, vozilo je prepoznao 21-godišnji Zadranin te započeo prepirku s kradljivcem. Vidjevši da nema izlaza lopov je dao “petama vjetra” i pobjegao praznih ruku. Policija intenzivno traga za lopovom, a slijedi mu i kaznena prijava.
Uhvaćeni kradljivci s novigradskog groblja
Policija je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila dvojicu mladića u dobi od 25 i 19 godina zbog sumnje da su s kapelice mjesnog groblja u Novigradu skinuli dva bakrena oluka za vodu od po tri metra. Oluci su ukradeni u vremenu od 7. do 10. veljače, a šteta koja je krađom pričinjena vlasniku, Općini Novigrad, procijenjena je na oko dvije tisuće kuna.
Mladića napali drvenom letvom
Zadranin u dobi od 25 godina u subotu je nešto prije tri sata u noći zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Zadar. Mladić je imao vidne ozljede na glavi za koje je kazao kako ih je dobio nakon što su ga drvenom letvom napali i izudarali njemu nepoznati mladići, no nije htio otkriti mjesto sukoba. Nakon pružene pomoći mladić je zadržan na liječenju na Odjelu otorinolaringologije, a za njegovim napadačima za koje neslužbeno saznajemo kako su iz predjela Arbanasi, policija intenzivno traga.