Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Puni Poljud pozdravio Pikunića

13.02.2011. 23:00
Puni Poljud pozdravio Pikunića


Ivan Pikunić Baćo, 23-godišnji profesionalni vojnik maratonac i predsjednik filipjanske Torcide, ostvario je dječački san. Točno u 14.49 minuta visoko podignutih ruku utrčao JE na nikad ljepše ukrašen Poljud. Kad je na ulazu na stadion kleknuo i poljubio poljudski tartan, oko 40.000 navijača se ustalo i fanatičnim pljeskom i skandiranjem – Ivane, Ivane – pozdravilo sportskog junaka Filipjakova i Zadarske županije.
Filipjanski Baćo uspješno je u organizaciji matičnog kluba AŠK Rogovo i svoje Torcide završio trodnevni ultramaraton od rodnog Sv. Filip i Jakova do Poljuda nazvan “150 kilometara za 100 godina”, u povodu stotog rođendana Hajduka iz Splita.
– Ovo je ostvarenje mog sna. U subotu na dionici od Šibenika do Trogira hvatali su me grčevi, no neka nevidljiva sila me je tjerala naprijed, u jednom će dahu mladi Ivan. Pikunić, nestašnog i gotovo djetinjeg izgleda, za kojeg čovjek na prvi pogled ne bi nikada rekao da je profesionalni vojnik, medijski se proslavio proteklog proljeća kad se uz puno snalažljivosti uvukao na finale Hrvatskog nogometnoga kupa u Šibeniku i s igračima Hajduka podignuo pobjednički pehar.
Navijača su srdačno pozdravili Ivana, a najvatrenije je bilo kad je pred sjevernom tribinom skinuo tenisice i bacio ih među razdragane, oduševljene navijače. Došavši do zapadne tribine i svojih 400-tinjak Filipjanaca, skinuo je čarape, jer osim gaćica više ničeg nije bilo, i kao istinski slavodobitnik ih poput suvenira bacio među svoje sumještane.
Slavljeničku utakmicu pred prepunim stadionom igrali su Hajduk i Slavija iz Praga, češki klub iz grada u kojem je 1911. godine i osnovan Hajduk. Vidjeli su se transparenti i obilježja Torcide Filipjakov, Zadar, Bibinje, Pakoštane, Sukošan, Vir, Debeljak, Kali, Posedarje, Zemunik, Škabrnja, Benkovac, Kruševo, Drage, Polača, Vrana, Bili Brig…
Veličanstveni spektakl, proslava 100. rođendan voljenog Hajduka, sasvim je ispunila očekivanja – Torcida se svojski potrudila da 100 godina voljenog kluba obilježi na način koji će svima dugo ostati u sjećanju – i sasvim im je uspjelo.