Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Supružnici obnovili bračne zavjete

13.02.2011. 23:00
Supružnici obnovili bračne zavjete


Crkva je jučer obilježila Svjetski dan braka. U povodu toga dana u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Zadru na Puntamici je održano klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, s obnovom bračnih zavjeta. Molitvu je predvodio don Emil Bilaver, povjerenik za obiteljski pastoral Zadarske nadbiskupije.
Svjetski dan braka (SDB) posvećen je bračnom paru, mužu i ženi kao stupu obitelji, koja je temelj društva. Obilježavanjem Svjetskog dana braka želi se proslaviti sakrament braka, naglasiti ljepota bračne vjernosti, žrtve i radosti u svakodnevnom bračnom životu. Zamisao o obilježavanju dana braka započela je u Louisiani u SAD, 1981. godine, kada su bračni parovi potaknuli gradonačelnika, guvernera i biskupa da proglasi Valentinovo danom “vjere u brak”.
Molitveno klanjanje bilo je u znaku zahvalnosti Bogu za neizmjerni dar sakramenta braka uz želju da se uvijek ponovno svjedoči njegova veličina, što se ostvaruje životom sve veće bliskosti. Svjetski dan braka govori i o ljepoti bračnog života u zajedništvu i opraštanju, kako bi svi sve više bili jedno srce i jedna duša.