Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Erik Pavin djecu Doma za odgoj i mladež počastio večerom

13.02.2012. 23:00
Erik Pavin djecu Doma za odgoj i mladež počastio večerom


Na večeri u restoranu Niko okupilo se 22 djece koja su na institucionalnoj skrbi Doma i petero odgojitelja


Lijepe geste dugo ostaju u sjećanju, a u najljepšem sjećanju štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru ostat će Erik Pavin, vlasnik restorana Niko koji ih je u povodu Valentinova počastio večerom.
– Valentinovo je dan zaljubljenih, a moja obitelj i ja volimo sve ljude i želimo da se kod nas osjećaju kao doma. Nikad se ne zna kada vam pomoć može zatrebati pa zato i drugima treba pomagati. Za djecu smo priredili nekoliko iznenađenja i želim da se večeras osjećaju kao da je ovo njihov dom, a ne kao gosti. Drago mi je da smo tu i nadam se da ćemo uskoro ponoviti ovu večeru, rekao je vidno uzbuđeni vlasnik restorana Niko Erik Pavin.
Na večeri u restoranu Niko okupilo se 22 djece koja su na institucionalnoj skrbi Doma i petero odgojitelja.
– Za nas ova večera predstavlja veliko veselje. Radi se o jednom velikom iskustvu tijekom kojeg djeca uče kako se ponašati u jednom ovako finom restoranu. Dok su se pripremali za večeru, jedni na druge djelovali su kao odgojitelji dijeleći savjete kako se ponašati kako bi se predstavili u najboljem svjetlu, rekla je Tatjana Vukman, ravnateljica Doma koja je, također, naglasila kako ova večera otvara jednu lijepu suradnju kojom je Dom dobio još jednog prijatelja.
– Naša djeca do sada nisu imala priliku odlaziti u ovako fine restorane. Jako su znatiželjni i radosni već nekoliko dana. Ponosni su jer su odjenuli svoju najljepšu odjeću, uredili se i žele se prezentirati kao fini gosti, opisala je atmosferu koja vlada u Domu već nekoliko dana Vukman.
Ideja je potekla od jedne zadarske novinarke koja je spojila ravnateljicu Doma i vlasnika restorana Niko koji je i inače poznat po humanitarnom radu.
Kako bi zahvalili, štićenici Doma darovali su vlasniku restorana sliku zadarske slikarice Zite Rončević Švaljek s motivima mora, a iako sasvim slučajno i vlasnik Nike darovao je štićenicima sliku. A osim poklona i večere iznenađenje za štićenike bila je i klapa “Niko” s kojom su zapjevali te prilika da posjete restoransku kuhinju, okušaju se kao konobari i druže se s osobljem restorana.