Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

S Novaljom u Novigradu

13.02.2012. 23:00
S Novaljom u Novigradu


Za utakmicu u Solinu još nismo sigurni budući da je tamo travnjak i dalje zaleđen – kaže Zvonimir Jurić, pomoćni trener Zadra


Deset  dana je do prve  utakmice drugog  dijela Prve HNL.  Hrvatsko nogometno proljeće počet će utakmicom 19.  kola između Lokomotive i  Zadra koja će se igrati 24.  veljače. Zadrani u drugi dio  ulaze opterećeni manjkom  trening utakmica, ali i treninga na otvorenom. Momčad se  snalazila po dvoranama i teretanama, a manjak rada na  travnjaku pokušat će se nadoknaditi još dvjema prijateljskim utakmicama. Prva je  danas (13 sati) u Novigradu  protiv trećeligaša Novalje, a u  petak će Zadar gostovati kod  drugoligaša Solina.
– Za utakmicu u Solinu još  nismo sigurni budući da je  tamo travnjak i dalje zaleđen –  kaže Zvonimir Jurić, pomoćni trener Zadra.
Sezona je prema prvotnom  planu trebala početi sljedeći  vikend domaćim dvobojem  protiv Varaždina. No, nakon  što je 18. kolo prebačeno za  21. ožujka prva zadarska obveza na proljeće bit će Lokomotiva.
– Teško je odrediti pravu  snagu naše momčadi s obzirom na sve probleme u pripremnom razdoblju. Ipak, svi  jedva čekamo prvu utakmicu  jer tri mjeseca bez prvoligaškog nogometa je stvarno  previše – dodaje Jurić koji ne  žali što će Zadar proljeće  početi gostovanjem.
– Za mene je to bolja opcija  jer smo i do sada rijetko pobjeđivali kada bismo kod kuće  igrali prvu utakmicu. No, rasporedom se ne treba mnogo  opterećivati – zaključuje Jurić. Zato se Jurić i Dalibor  Zebić trebaju opteretiti razmišljanjem kako zamijeniti  Ivana Santinija. U dosadašnjim prijateljskim utakmicama bilo je primjetno koliko  Santini nedostaje Zadru, To  se, uostalom, i očekivalo, ali  kada počne borba za bodove,  prilike za popravni ispit više  neće biti. Stoga će se Novalja  i Solin pokušati što bolje iskoristiti. Dakako, ne bude li  opet problema s – vremenom.