Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pljačkašima trgovine presuda u petak

Autor: Suzana Bandić

13.02.2013. 23:00
Pljačkašima trgovine presuda u petak

Foto: Vedran SITNICA



Vraniću i Vičinoviću koji su se prije nekoliko godina upoznali u gospićkom zatvoru gdje su izdržavali kazne, presuda za razbojništvo bit će izrečena u petak u 14.30 sati


Završnim govorima tužiteljstva i obrane jučer je okončan dokazni postupak protiv Davora Vranića i Ante Vičinovića, optuženih za razbojništvo.
Iako je obrana dvojice optuženika kontradiktorna, obojica su, sve do kraja ovog postupka, ostala pri svojim stavovima – Vranić da je kriv i da se kaje što je zajedno s Perom Žilićem i Antom Vičinovićem počinio razbojništvo u pijanom stanju, a Vičinović kako nema veze s tim. Treći ortak, Žilić, o svojoj krivnji izjasnit će se u odvojenom postupku budući da je, zbog njegovih nedolazaka na ročišta, te činjenice da je Vranić već duže od pola godine u pritvoru, sutkinja Ana Brkić na prošlom ročištu razdvojila postupak.
– Držimo da je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da su okrivljenici počinili kazneno djelo upravo na način kako je to i opisano u činjeničnom opisu optužnog akta – rekla je Danijela Padovan Buškulić, zamjenica općinske državne odvjetnice.
Vranića i Vičinovića tužiteljstvo tereti da su u travnju prošle godine maskirani i naoružani plinskim pištoljem opljačkali trgovinu Bakmaz u Vrsima. Po optužnici neposredno pred zatvaranje u trgovinu su upali Vranić i Žilić. Vranić je nosio pištolj, a jedan od njih povikao je: “ovo je pljačka” nakon čega je trgovkinja u strahu za svoj život otvorila blagajnu i izručila im sav novac. Tužiteljstvo im na teret stavlja da su odnijeli 4.100 kuna, dok oni priznaju tri tisuće koje su podijelili na tri jednaka dijela.
Vraniću i Vičinoviću koji su se prije nekoliko godina upoznali u gospićkom zatvoru gdje su izdržavali kazne, presuda za razbojništvo bit će izrečena u petak u 14.30 sati.