Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U paklenom ognju skončao bezimeni Krnje

Autor: Velimir Brkić

13.02.2013. 23:00
U paklenom ognju skončao bezimeni Krnje

Foto: Velimir BRKIĆ



Novoosnovana politička stranka KUKU nije prikupila dovoljno potpisa te je njezina predizborna aktivnost trajala izuzetno kratko


U spektakularnoj završnici maškarene vladavine u Biogradu na Moru u paklenom ognju je do posljednje slamke sijena izgorio krivac za sve nedaće ovdje u srcu Jadrana i u Lijepoj Našoj. Tako je vatra progutala Krnju, tradicionalno u obliku Tome Krnjevala, bez imena i prezimena političara ili javne osobe koja je po “dobru” obilježila proteklih godinu dana. Ne zamjerajući se osobno nikomu i ničemu optužnicu i teštament poput vrhunskih reportera lucidno su pročitale Ljilja Tomić i Maja Zrilić.
Maškarana šaputanja
Usprkos prijetećim oblacima na biogradskoj rivi uz taktove Gradske glazbe prodefilirale su grupne i pojedinačne maske, međutim, nedostajalo je veći odaziv nemaškaranih sugrađana.
Opravdano, bili su prezauzeti. Vrijedno i radišno su pripremali nemrsnu spizu za Čistu srijedu i Pepelnicu. Močili su bakalar, vadili lignje iz zamrzivača, čistili ribu i dogovarali se čega će se odreći u korizmi, šaputalo se u maškaranoj sviti.
Karnevalska udruga Tome Krnjeval, predsjednice Ines Miloš, u suradnji s Yacht clubom Biograd, Motoklubom Duhovi, Planinarskim društvom Belveder, Gradskom gazbom Biograd, te gradskim udrugama, ponudila je raznovrsni petodnevni program za svakakoga. Ipak, novoosnovana politička stranka KUKU nije prikupila dovoljno potpisa te je njezina predizborna aktivnost trajala izuzetno kratko.
Talibani pobijedili
U finalu maškarane svečanosti u hotelu Adria uz bogat stol i eksplozivni odabir glazbe DJ-a Čiket, stručni ocjenjivački sud bio je na sto muka izabrati najbolje grupne maske i u krizi i recesiji dodijeliti vrijednih 1.500, 1.000 i 500 kuna prvoplasiranima.
Bogatiji za 1.500 kuna, šampioni ovogodišnjih maškaranih događanja su grupa Talibani, učenici Srednje škole Biograd predvođeni Lovrom Panđom. Odmah do njih je bila zanosna grupa žena Pirati s biogradskog Poluotoka 3, predvođena Erikom Fadijan. Treće mjesto i 500 kuna prigrlila je mješovita grupa Koke razigrane meštrice Katarine Kraljev.