Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Gradski odjel u dvije godine riješit će 80 posto predmeta

13.02.2014. 23:00
Gradski odjel u dvije godine riješit će 80 posto predmeta


Gradu Zadru oduzet će se više od 400 predmeta vezanih za legalizaciju bespravne gradnje, ali će se time stvoriti dodatne komplikacije. Naime, gradski resor za izdavanje građevinskih dozvola uspio je do kraja prosinca rješiti svega 2.077 ili 17 posto od pristiglih 13.258 predmeta, pa će mu novoosnovana agencija oduzeti 400 predmeta, informirala je resorna pročelnica Marija Pavlović gradonačelnika Zadra na njegovom 2. kolegiju.
No za nju je je to bio dobar posao jer je samo u lipnju 2013. zaprimljeno 10.00 zahtjeva. Pročelnica ukazuje da je 20 posto spisa pred fazom kad je nužan očevid na terenu. Oglašavanje na oglasnoj ploči Grada Zadra, pa vraćanje istih predmeta u Zagreb, ističe Pavlović, nije ekonomično. Ipak, resorni odjel je riješen da u roku dvije godine riješi 80 posto predmeta vezanih za legalizaciju. Gradonačelnik Božidar Kalmeta je primijetio da u Hrvatskoj postoje one jedinice lokalne samouprave koje nisu riješile niti jedan predmet, pa im se ne izuzimaju spisi. Naravno, kaže Kalmeta, u tim gradovima na vlasti nije koalicija kao u Zadru.
Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap najavio je skori završetak 1. i 2. faze projekta Kolektora visokih zona Zadra. Idućeg tjedan postavlja se prometna regulacija te će se se ulice Petra Skoka i Marina Getaldića privremeno pustiti u promet. Riječ je o projektu vrijednom 26.730,50 kuna, koji u sebi uključuje uređenje spomenutih prometnica koje koštaju 4,18 milijuna kn. U tijeku je odabir izvođača za 3. fazu u ulici Hrvoja Ćustića, u kojoj je, kaže zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić bilo dosta problema oko otkupa zemljišta. Buduća dvotračna ulica Hrvoja Ćustića i kolektor će zaobići današnju „plinaru” i spojiti se s kolektorom na križanju Puta Stanova i Domovinskog rata. Za taj dio projekta u tijeku je odabir izvođača radova koji bi trebali biti gotovi. U konačnici time će se izgraditi nova gradska transverzala od Bulevara pa sve do Puta Nina.