Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Uz očuvanje okoliša otvorena perspektiva razvoja

13.02.2014. 23:00
Uz očuvanje okoliša otvorena perspektiva razvoja


Županijski Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, Ispostava Biograd na Moru, potvdio je glavni projekt investitoru Komunalac d.o.o. za izgradnju kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere – Deteljna situacija kanala T.C. Sveti Petar 1, T.C. Sveti Petar 2 i T.C. Kulina uvala.
Glavni projekt prve faze izgradnje kanalizacijskog sustava u Sv. Petru izradio je dipl. ing. građevinarstva Jerko Polić iz zagrebačke tvrtke Hidrokonzalt d.o.o. Podružnica Split.
– Prva faza projekta sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Sv. Petru je “teška” oko 10 milijuna kuna. Vjerujemo da će radovi započeti do kraja godine, kazao je Zoran Pelicarić Peco, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov, te naglasio:
– Shodno učestalim radnim sastancima s Hrvatskim vodama, u kojim sam dosad bio čak osam puta, sekudarna mreža u sva tri pribalna općinska mjesta bi se gradila, kad bi bio optimističan u vremenskom razdoblju 2015.- 2017., a kad bi bio neoptimističan u razdoblju 2016.- 2018. Naime, EU normama je jedan plus tri, odnosno godina dana za ishođenje dokumentacije a tri godine za izgradnju, ističe Pelicarić.
Prema riječima Marina Colića, direktora Komunalca, u Sv. Petru, Turnju i Sv. Filipu i Jakovu je u tijeku postupak izvlaštenja terena kuda će prolaziti trase druge faze kanalizacije, uglavnom su to javni putevi.
– Vrijednost projekta druge faze kanalizacije, sekundarnih mreža u Turnju i Sv. Filip i Jakovu je oko 30 milijuna kuna. Dokumentacija je u fazi ishođenja potvrde glavnog projekta od strane Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije, kaže Colić ističući pritom primjerenu suradnju s filipjanskim općinskim čelništvom.